Vaccinaties in WZC Sint-Pieter

Jean Marie
1 reactie(s)
Vaccinaties in WZC Sint-Pieter Lochristi

Tekt JMDB

Vandaag was het zover. De 80 bewoners van het WZC Sint Pieter in de Bosdreef werden gevaccineerd.

Het WZC blijft gespaard van besmettingen en dat al 9 maanden lang. Alle inwoners konden gevaccineerd worden. Voor de residenten met dementie werd overleg gepleegd met de familie en de behandelende arts.

Het waren de verpleegkundigen, die onder leiding van coördineren en adviserend arts Ludo Vander Bruggen, de prikjes zetten. Nu er 6 vaccinaties kunnen en mogen toegediend worden uit 1 flacon konden ook 16 personeelsleden hun eerste inenting krijgen. Binnen 3 weken volgt dan de tweede inspuiting.

Met 73 besmettingen in de laatste 2 weken staat onze gemeente op plaats 72 van de 581 gemeenten in België. Dat betekent dat de het aantal vrij hoog blijft.

Cecile Van Der Gracht (91) en Simonne Verbeeld (95) waren de eerste bewoners die het vaccin toegediend kregen. De andere 78 bewoners volgen hun voorbeeld. Ze zijn allebei geboren en getogen in Lochristi en woonden quasi recht tegenover elkaar in Dorp West. Ze verblijven nu al 3 en 11 jaar in het WZC en kwamen er voordien langs voor vrijwilligerswerk.

De kranige negentigers zijn opgetogen met het vaccin en het was een eer voor hen, zeiden ze. 

" Het is een heel speciaal moment omdat het iedereen helpt. Is het voor mij niet meer goed, dan voor mijn medebewoners.”, aldus Cecile. Ze kijkt er ook naar uit om de nieuwe woning van haar dochter te zien.

De familie, de kinderen en kleinkinderen staan hoog op de verlanglijst net als de kapper. Dat zal echter nog een vijftal weken duren. Binnen 3 weken volgt een tweede dosis en die moet dan nog een tijdje kunnen inwerken. De strenge bezoekregels gelden dus nog minstens vijf weken.

Reactie directeur WZC Ann Cardinael

“Ik ben fier dat het doorzettingsvermogen van onze bewoners en mijn collega's beloond werd met een vroege vaccinatie. Ik ben zo ongelooflijk blij voor hen. Nu is het nog even doorbijten tot er een vaccinatiegraad van 70 procent bereikt is om het normale leven te mogen hervatten.”