Kristien Boone, de biokapper

Anne
1 reactie(s)
Biokapster Lochristi

© Tekst Anne Van Coppenolle - Foto's Bennie Vanderpiete

Bio is meer dan een trend. Voor velen wordt het (of is het) een levenswijze. En, wie dit ook wil doortrekken naar het bezoek aan de kapper, kan terecht bij Kristien Boone van biokapsalon Kristien.

Een roeping

Kristien Boone wist al zeer snel dat ze graag met haar handen aan de slag wilde. Ze studeerde handel maar dat was eigenlijk niet echt haar ding. Handenarbeid en sociaal contact waren dat wel en dus was een kappersopleiding de logische keuze. Sinds 1999 runt Kristien haar eigen kapsalon in de Stationsstraat in Lochristi, waar zowel dames, heren als kinderen in de kappersstoel mogen plaatsnemen.

Kapster zijn is echt mijn roeping”, zegt Kristien. “Ik ben gestart in 1999 en vind het nog altijd fijn om klanten mooi te maken, ervoor te zorgen dat ze er goed uitzien en goed in hun vel zitten. Door met bio-producten te werken, kan ik ook mensen helpen die bepaalde allergieën hebben, of die de klassieke producten niet verdragen. Dit maakt het alleen maar mooier.”

Van klassiek naar bio

Hoe ben je er eigenlijk toe gekomen om met bio-producten te gaan werken?

Kristien: “ Er komen regelmatig vertegenwoordigers langs om hun producten voor te stellen. Op een dag kwam iemand deze bio-producten voorstellen en zijn verhaal sprak me aan. Ik besloot om het eens uit te proberen. Mijn moeder werd de eerste testpersoon en haar reactie was meteen zeer positief: haar haren waren mooi, superzacht en er was geen grijs meer te bespeuren. Met een klassiek product had ik dergelijk resultaat nog niet bereikt. Ik besloot dus verder te testen. Elke keer opnieuw was ik positief verrast en besloot om de switch te maken en enkel nog bio-producten te gebruiken. Ik volgde een korte opleiding en ging onmiddellijk aan de slag. Ik doe dit nu al 8 jaar en heb het nog geen moment betreurd.”

Het grote verschil met de klassieke producten?

“ De bio-producten bevatten geen ammoniak en zijn dus veel zachter voor het haar én de hoofdhuid. Je kunt perfect dezelfde “ingrepen” uitvoeren als met de klassieke producten: een kleuring, balayage, permanent, … noem maar op. De haren krijgen het minder hard te verduren en voelen na de behandeling zijdezacht aan. Ook de shampoos zijn zachter en prikken veel minder. Handig meegenomen wanneer er een kleine kapoen in mijn stoel zit.”

“En, uiteraard is er ook extra aandacht voor het milieu”, vertelt Kristien. “De producten die ik gebruik worden vanuit grote bussen overgegoten in mijn gepersonaliseerde flacons. Wie een shampoo of ander verzorginsproduct koopt om thuis te gebruiken kan, zodra het flesje leeg is, dit hier gewoon terug laten opvullen.  Zo vermijden we toch weer heel wat extra afval.”

Typisch Kristien

Of Kristien nog bepaalde ambities heeft?

Neen, niet echt,” zegt ze. “Ik ben omwille van gezondheidsredenen een tijdje gestopt met werken en ben blij dat ik nu terug aan de slag ben. Ik werk alleen en ben ook van plan om dit zo te houden. Geen drukte of hectische toestanden maar gewoonweg rust, zowel voor mijn klanten als voor mezelf. En ja, af en toe mis ik wel een collega om mij heen, maar als ik werk heb ik steeds mijn klanten met wie ik een babbeltje kan slaan.”

Wie op een bio-verantwoorde manier eens door Kristien onder handen wilt genomen worden, vindt alle info op https://www.biokapsalonkristien.be .