Lochristi plant bos aan

Jean Marie
1 reactie(s)
bebossing Beervelde

Tekts - Foto JMDB ©

Vlaams Minister Zuhal Demir (N-VA) wil via haar bosuitbreidingsplan de komende jaren 4.000 hectare bos realiseren. Onze gemeente gaat hierop in door in Beervelde een stuk grond aan te kopen en te bebossen.

Lochristi is vrij bosarm. In Zaffelare ligt een stukje Puyenbroeck en het Wonderwoud ligt ook deels op het grondgebied van de gemeente. Verder zijn er natuurlijk heel wat buurtpleintjes en een klein speelbosje in Zeveneken, beter bekend als het Bonnebos.

In de begroting was vroeger budget voorzien maar dat werkt nooit gebruikt, ondanks diverse voorstellen en mogelijkheden.

bebossing Beervelde

Nu heeft de gemeente tussen de Molenbergwijk en de autosnelweg E17 langs een voetweg een stuk grond gekocht van 8.640 m² voor de prijs van 56.000 euro. De ondertekende verkoopbelofte werd intussen ontvangen. De Vlaamse overheid komt tussen voor 75% van het aankoopbedrag met een maximum van 5 euro/m². De investering blijft zo beperkt tot 14.000 euro. Verder is het nu aan de gemeenteraad om dit definitief goed te keuren, wat wellicht geen enkel probleem is. Naast het perceel is zo’n 25 jaar geleden al een bosje aangeplant.

Intussen werd nog een ander voorstel ingediend om een stuk grond aan te kopen in Cootveld. Het is 7.559 m² groot en is nu grasland en schepen Droesbeke beloofde deze mogelijkheid te onderzoeken.

bebossing Beervelde