Christophe: “ik houd goed gevoel over aan The Voice”

Bennie
2 reactie(s)
Christophe Versaevel - The Voice - Knockouts © VTM

Tekst Bennie Vanderpiete - Foto's © VTM & Bennie Vanderpiete

Lochristi keek gisteren massaal naar “The Voice”. Jammer genoeg eindigde het avontuur voor onze sympathieke zanger in “The Knockouts”. Lochristinaar.com blikt met onze Lootse singer-songwriter terug op zijn deelname.

Vroeger bestond “The Voice” uit drie rondes: The Blind Auditions, The Battles en de liveshows.
In 2019 werd het programma uitgebreid. Tussen de blind auditions en de battles zijn er sindsdien de knockouts, waarbij telkens drie kandidaten uit hetzelfde team elk een nummer brengen. De coach kiest dan wie van de drie kandidaten doorgaat naar de volgende ronde.
Het is misschien wel de moeilijkste ronde. Je krijgt immers maar een goede minuut om te overtuigen en je hebt 1 kans op 3, daar waar dat in de andere rondes ca 50% is.

Christophe bracht gisteren “Ho Hey” van The Lumineers en moest aantreden tegen Toon Keersmaekers en Reinier Bill. Coach Koen Wauters stuurde zijn 3 musketiers in de ring. “3 mannen die kunnen lachen en zeveren, maar die vooral hard werken” aldus de coach.
Christophe bracht een ijzersterke performance waarvan het publiek – u herkende ongetwijfeld ook Katrien en de 4 kinderen – genoot. Ondanks de lovende woorden van o.m. Laura Tesoro en vooral Tourist LeMC, koos Koen Wauters voor Toon. Zo eindigde het avontuur voor Christophe dus in “The Knockouts”.

Dag Christophe, welk gevoel overheerste toen je niet gekozen werd?

“Ik had een beetje een raar gevoel, zeker na de lofzang van de juryleden. Maar ik heb het beste van mezelf gegeven en kan mezelf weinig verwijten. Ik wist dat de nummerkeuze een risico was, maar dat was deelnemen aan “The Voice” ook al. Het is en blijft een wedstrijd waarbij er vermoedelijk met heel wat aspecten rekening wordt gehouden zoals leeftijd, zangtalent, uitstraling, verkoopbaarheid, enz.”  

Had je toch niet beter een commerciëler nummer gekozen voor The Knockouts?

“De keuze viel op “Ho Hey” van The Lumineers. Ik zou vermoedelijk zelf geen ander nummer gekozen hebben. Nu kan ik tenminste zeggen “I Did It My Way”! Toon Keersmaekers en Reinier Bil zijn ook heel toffe en sterke kandidaten. Ik ben heel blij dat ik met hen een leuk parcours mocht afleggen. Ze zijn ondertussen al eens komen kijken naar een optreden en ik vermoed dat we elkaar nog wel vaak zullen opzoeken.”

Christophe Versaevel - The Voice - Knockouts © VTM

Je zat in “team Koen”. Hoe werden jullie voorbereid op “The Knockouts”?

“We mochten individueel met hulpcoach Vincent Pierins en Koen enkele songs doornemen om te voelen welk nummer in aanmerking kwam voor The Knockouts. Tijdens die sessie gaf Koen feedback omtrent mijn manier van zingen en enkele handige tips i.v.m. mijn lichaamshouding. Je voelde onmiddellijk dat hij tonnen ervaring had en hij héél goed wist waarover hij sprak. Koen en Vincent probeerden ook om me zo snel mogelijk om mijn gemak te stellen, wat ze trouwens aardig lukte.
 
De tweede repetitie was dan al op de set. Daar kreeg je te horen welk nummer je zou brengen tijdens de show. Het geselecteerde nummer mocht je dan 2x doornemen met de live band. De tips van Koen draaiden toen meer omtrent de sfeer die er zou zijn, wat die spanning met je lichaam kan doen, hoe je spontaan kon overkomen, hoe de camera’s draaien, enz. Je voelde aan alles dat dit zijn habitat was.”

Je was na de Blind Auditions de oudste kandidaat die overbleef. Je teamgenoten waren allemaal een pak jonger. Hoe was het om de ouderdomsdeken te zijn?

Was toch wel een apart gevoel moet ik zeggen. Dan pas besefte ik dat ik niet meer van de jongste ben. Zelf had ik – in het verleden – al eens naar het programma gekeken. Maar ik herinnerde me niet dan dat de deelnemers toen allemaal zo jong waren. Nu had ik het gevoel dat ze allemaal gerust “papa” tegen me konden zeggen. Speciaal!”

Toen Koen voor je draaide in The Blind Auditions antwoordde je dat je deelnam om je eigen grenzen te verleggenen om een voorbeeld te zijn voor je kinderen die ook allemaal bezig zijn met muziek. Hoe heeft je familie je deelname ervaren?

“Zo vonden het een toffe ervaring. Het was zoals een uitstapje naar Bellewaerde. Tof om te doen en zoveel nieuwe dingen te beleven. Ook qua emotie en spanning kon het wel tellen. Soms dolgelukkig, maar dan ook diep bedroefd en teleurgesteld dat papa niet doorging. Gelukkig konden ze snel alles relativeren en een plaats geven.”

Christophe Versaevel - The Voice - Knockouts © VTM

Hoe kijk je zelf terug op “The Voice”. Zou je het opnieuw doen?

“Ik ben blij dat ik het eens heb gedaan. Terug deelnemen ligt niet in mijn ambitie al mag een mens nooit “nooit” zeggen. Het is een circus waar het wel eens tof was om achter de schermen te kijken. Al besef je heel snel dat het een machine is die moet opbrengen.“

Had je meer kans gemaakt met andere coaches, bijvoorbeeld  Jasper Steverlinck, Alex Callier of Bart Peeters?

“Misschien wel, misschien niet. Wie zal het zeggen? Ik lig er alvast niet echt wakker van. “Het is wat het is’, zei de liefde!” Het was een mooie ervaring waar ik een goed gevoel heb aan overgehouden.”

Christophe, we kijken al uit naar je eerste optredens mét publiek: als Chris Corn, bij Walis, met “A Tribute to Crowded House” of met “De barden van Ardoean””.
Voor je fans blijf je The Voice van Lochristi … en ver daarbuiten
!

Herbekijk hier nog eens het optreden van Christophe in The Knockouts met “Ho Hey” van The Lumineers. 

 

 

 

Meer weten over Christophe? Kijk dan zeker even op zijn vernieuwde website  https://chriscorn.be/ 

(Foto's © VTM , Bennie Vanderpiete)