“Lo-Art op dreef” – Foto en video

Bennie
2 reactie(s)
Lo-ART op dreef - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's Bennie Vanderpiete © Video Annick Gentier

Kunstenaarscollectief Lo-Art pakt de hele maand mei uit met 40 artistieke nestkastjes in de Rozelaredreef. “Lo-ART op dreef” is 1 kilometer ontwapende kunst in het openbaar. Gratis te bezoeken. En hier te bekijken dankzij de foto’s en het filmpje van Lochristinaar.com.

Juist een week geleden ging “Lo-Art op dreef” van start. 40 artistieke nestkastjes toveren de Rozelaredreef nog tot 31 mei om tot een openluchtgalerij van 1 kilometer. Een initiatief dat fel gesmaakt wordt. Gedurende het openingsweekend was het een voortdurend komen en gaan van nieuwsgierigen en de commentaren waren unaniem positief. Nadien kregen de creaties van de 10 leden van het kunstenaarscollectief het bij momenten hard te verduren. Ook onze regio mocht proeven van de rukwinden tot 90km/u en de overvloedige regen.

Lo-ART op dreef - © Bennie Vanderpiete

Roger Praet, voorzitter van Lo-Art, ging de schade opmeten.
“De nestkastjes hebben de rukwinden van de afgelopen week goed doorstaan. Slechts een tweetal vertoonden enige sporen van schade en hangen er intussen zonder noemenswaardige ingrepen bij als voorheen. Een geslaagde test voor ons is deze confrontatie met de weerselementen. Verder stelde ik vast dat er amper een moment is waarop er geen menselijke passage is in de dreef. Niks nieuws daar, maar wel dat mensen letterlijk blijven stilstaan bij het groter geheel. Ook nog vermelden dat onze brievenbus, met bijhorend gastenboek, stilaan begint uit te puilen. Wat erop wijst dat we er als kunstenaarscollectief in slagen in dialoog te gaan met de toeschouwer. Wat ons gelukkig maakt!”

Lo-ART op dreef - © Bennie Vanderpiete

Nog voor de opening gingen we met onze camera en een laddertje de Rozelaredreef af. Maar – heel bewust – hebben we een weekje gewacht om onze foto’s op u los te laten. Want “Lo-Art op dreef” is kunst die je moet beleven. Vandaag krijgt u het eerste deel van onze fotoreeks. Ongetwijfeld ontdekt u verrassende details in de nestkastjes. En als toemaatje is er een schitterend filmpje van de hand van Annick Gentier en haar echtgenoot Andy De Pourcq. 
Veel kijkplezier! Maar ga vooral zelf eens langs in de Rozelaredreef.

Filmpje Rozelaredreef en Lo-Art

Fotoreeks nestkastjes – deel 1
(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

Lo-art op dreef, van 1 tot 31 mei aan de bomen van de Rozelaredreef in Lochristi. De expositie begint aan de zijde van de Loboskapel, maar dat is geen must. U kan ook ter hoogte van kasteel Rozelaar starten. Postkaarten met afbeelding van de nestkastjes zijn te koop bij de leden van Lo-art. Info: roger.praet2@telenet.be of 0485/738494

(© Foto's Bennie Vanderpiete - Video Annick Gentier)