Lo-ART op dreef: Hans Van Hilst gluurde al eens in brievenbus

Bennie
1 reactie(s)
Lo-ART op Dreef - Hans van Hilst © Trees De Brabander

Tekst Hans Van Hilst  © Foto's Trees De Brabander

Tussen de nestkastjes in de Rozelaredreef hangt ook een “postbuskastje” met een boekje bij. Passanten kunnen zo hun impressies neerschrijven en deponeren in de brievenbus. De 10 kunstenaars hadden het voornemen om de commentaren pas te lezen ná 31 mei. Maar postbusbeambte Hans Van Hilst licht toch al een tipje van de sluier.

“Beste bezoekers van het project ‘Lo-Art op dreef’.
In de Rozelaredreef te Lochristi.

Nu wij ongeveer halverwege zijn leek het ons niet meer dan normaal om u een update te verschaffen.

Lo-Art kunstenaar Hans van Hilst controleert in zijn officiële, zichzelf aangemeten, functie van postbusbeambte de (toe)stand van de brievenbus. Deze bus die als doel heeft de bezoekers in staat te stellen om zowel hun grieven als wel genoegens aan het kunstenaarscollectief te melden.

Dit deed u reeds massaal! De kunstenaar verklaarde zich dan ook nu al ronduit positief door deze talrijke respons.

Lo-ART op Dreef - Hans van Hilst © Trees De Brabander

Natuurlijk gaan we u na afloop een grondige evaluatie bezorgen over wat u ons zoal te melden hebt gehad want niets zal verloren gaan dit moge nu al wel duidelijk zijn. Enkele reacties die de postman nu reeds kon sprokkelen, alsook de diverse leden van het lo-art team, waren unaniem positief. Gaande van, “mooi initiatief”, tot “dit tovert een glimlach tevoorschijn”.

Een kleine greep uit de berichten die (nog) niet in de bus staken konden wij vroegtijdig onderscheppen en die willen wij u zeker niet onthouden. “Echt heel origineel!”, meldt een zekere Roland. “Mooi initiatief”, getuigen Johan en Marleen. Terwijl Lisa zegt, “prachtige nestkastjes”. We kregen ook de groeten uit de Hoekskensstraat van een anonieme bezoeker. En een “Knap gedaan en lieve groetjes”, uit Lo (Lo Reninge én Lochristi!).

Als laatste but not least uit deze update nog een mooie message in the box van een toevallige passant: “TREAT PEOPLE WITH KINDNESS”. Een boodschap waar ik volledig kan achter staan.”

Hans

Lo-ART op Dreef - Hans van Hilst © Trees De Brabander

Lo-art op dreef, van 1 tot 31 mei aan de bomen van de Rozelaredreef in Lochristi. De expositie begint aan de zijde van de Loboskapel, maar dat is geen must. U kan ook ter hoogte van kasteel Rozelaar starten. Postkaarten met afbeelding van de nestkastjes zijn te koop bij de leden van Lo-art. Info: roger.praet2@telenet.be  of 0485 73 84 94.