Wallonië helpen via “Lochristi Aid” of via het Rode Kruis

Bennie
1 reactie(s)
Wallonië Watersnood - © Chris Gallagher

Bennie Vanderiete - Titelfoto Chris Gallagher/Unsplash

Ons land, en Wallonië in het bijzonder, werd hard getroffen door de watersnood. De beelden van mensen die op daken kropen om zich in veiligheid te brengen, auto’s die door het kolkende water meegesleurd werden en huizen die instortten, staan op ons netvlies gebrand. En er zijn uiteraard de vele tientallen doden en vermisten.

“Lochristi Aid – Steun voor Wallonië”

De voorbije week namen enkele Lootse ondernemers een initiatief om hulp te bieden aan de gezinnen die door de watersnood getroffen werden. Heel wat inwoners van onze gemeente vroegen bovendien via de sociale media of er hier initiatieven genomen werden en hoe zij ook een steentje konden bijdragen.

Voor hen allen is er op Facebook nu de groep “Lochristi Aid, steun voor Wallonië”.
De initiatiefnemers van deze groep (Harald Rodenbach, Tom Mestach, Margo Baudewijn & Anneke Poelman, digitaal ondersteund door Imalink van Isabelle De Meyer & Arne Masureel, samen met al een aantal vrijwillig helpende handen) willen met die FB-groep een coördinerend platform bieden om alle initiatieven te bundelen en de hulp in goede banen te leiden.

Iedereen in Lochristi, maar ook tot ver daarbuiten, die de getroffen gezinnen in Wallonië wil steunen kan lid worden van deze groep en kenbaar maken hoe hij/zij wil helpen. De beheerders van “Lochristi Aid, steun voor Wallonië” zullen dan het nodige doen om de voorgestelde hulp zo goed als mogelijk coördineren.

Op 21 augustus rijden ze dan naar het zuiden van België met proviand/huishoudartikelen/kledij om de mensen daar te helpen! Op 19 augustus wordt alles verzameld in Feestzaal Breughel! Er zullen ook liters lekkere soep gemaakt worden om er te bedelen en daarvoor zijn nog heel wat groenten nodig. De oproep van 't Hoveke van Barevelt om porselein te verzamelen pas ook in dit kader.

Wie wil helpen – of op de hoogte wil blijven van de acties, eventuele nieuwe initiatieven en hopelijk zoveel mogelijk geboden steun – kan zich dus aansluiten bij de FB-groep “Lochristi Aid – steun voor Wallonië” 

Helpen helpt! via het Rode Kruis

Wie hulp wil bieden door een financiële bijdrage, kan dit ook via een storting op het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 (BIC: BPOTBEB1) van Rode Kruis-Vlaanderen en Croix Rouge de Belgique. Voor een giftbedrag vanaf € 40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar. (https://je-donne.croix-rouge.be/b/mon-don?cid=88&_cv=1 )

Wie liever als vrijwilliger aan de slag gaat kan zich ook aanmelden via het Rode Kruis. Alle info vind je op de website van het Rode Kruis (https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/ ).