2021 in foto’s - Deel 1 van ons jaaroverzicht

Bennie
1 reactie(s)
Jaaroverzicht 2021 - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Het jaar 2021 loopt op zijn laatste benen. En dat is traditioneel het moment voor lijstjes en overzichten. Dit jaar ook terug bij Lochristinaar en VROB. Vandaag deel 1 van ons fotografisch jaaroverzicht, van januari tot en met juni.

Corona domineerde ook het jaar 2021. Nadat men in februari begon met het vaccineren van de brede bevolking groeide het optimisme beetje bij beetje. Deze zomer konden we – weliswaar met de nodige voorzichtigheid – terug op reis.  En enkele evenementen – denk maar aan de Tuindagen of de 4 Uren Run&Bike – konden in het najaar plaatsvinden. Maar toen kwam de Omicron variant. Bioscopen en theaters zijn nu terug gesloten, culturele evenementen dienden geannuleerd en publiek is niet meer toegelaten bij sportwedstrijden.

En toch had 2021 ook heel wat nieuws te bieden. Het team van Lochristinaar.com was de voorbije 12 maanden goed voor zo’n 450 bijdragen. En we mogen, met enige fierheid, stellen dat daar dit jaar terug een hele resem “primeurs” bij waren.  Uit al die artikels maakten we nu een – soms wat eigenzinnige – selectie. “Eigenzinnig” omdat we niet steeds de meest spraakmakende feiten weerhielden. Ook “klein” nieuws kan belangrijk of leuk zijn, zeker als het over lokale gebeurtenissen gaat.

Jaaroverzicht 2021 - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

VROB

Net als in 2020 is er terug een mooie samenwerking met evenementenradio VROB. In het radioprogramma “TBC” wordt er tijdens VROB Large (26 december t/m 9 januari) elke dag teruggeblikt op een van de voorbije maanden van het jaar. En de auteurs van de artikels op Lochristinaar.com kruipen zelf achter de micro om uw geheugen op te frissen. Dagelijks te beluisteren van 15 tot 17 uur op 97,2 MHz of www.vrob.be. Vandaag komt de maand februari aan bod in het programma van Dirk Vanluchene.

Jaaroverzicht 2021 - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Jaaroverzicht in foto’s

Voor onze lezers maakten we ook nog een fotografisch jaaroverzicht. We selecteerden uit elke maand een handvol nieuwsfeiten en van elk item een beeld. Zo kwamen we tot een mooie fotoreeks met nieuws uit 2021. Vandaag krijgt u het eerste deel, met de maanden januari tot en met juni. Op 30 december volgt dan deel 2.

Jaaroverzicht 2021 - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

In een notedop

Begin januari 2021 gebeurden de eerste vaccinaties. De primeur was weggelegd voor de bewoners en personeelsleden van WZC Sint-Pieter. In februari startte men dan met het vaccineren van de brede bevolking. 2021 was ook het jaar van Roger Raveel. Zijn muurschilderingen in de villa in het Park van Beervelde geraakten net op tijd gerestaureerd. En Yves Deswaene mocht 20 jaar burgemeesterschap vieren. Lochristnaar.com verraste op 1 april door de fusie met Wachtebeke aan te kondigen. Lobeke was geboren. In mei opende Villa Vita de eerste 2 padelterreinen in Lochristi  en Christophe Versaevel stelde zijn nieuwe band voor: Woodface. In juni kwam gouverneur Carina Van Cauter dan weer langs in het WZC Sint-Pieter .

Jaaroverzicht 2021 - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

De fotoreeks

Onze fotoreeks van het eerste semester van 2021 omvat 31 beelden. Onderaan de foto’s (in de witte kader) vindt u telkens het een korte toelichting. Veel kijkplezier.

Fotoreeks
(klikken op onderstaande foto om ons jaaroverzicht te openen).