Cultuurlaureaat 2024 wordt een fotograaf

Met 29 zijn ze, die meedingen naar ‘Cultuurlaureaat 2024’. Ook 3 leden van de redactie ‘Lochristinaar’ zijn in de running en proberen naast 26 andere fotografen de cultuurprijzen binnen te halen. De tentoonstelling zal te genieten zijn van 7 tot 22 september 2024 in jeugdhuis ‘Lodejo’.

“Deze individuen of groepen maakten zich het afgelopen jaar of tijdens hun carrière op cultureel vlak verdienstelijk binnen de gemeente of zetten door een link met Lochristi de gemeente mee op de kaart.”

Dat is het opzet van de challenge van Cultuurlaureaat lezen we op de webpagina van de gemeente. De carrièreprijs, jong talentprijs en de juryprijs worden gekozen door de leden van de werkgroep en het dagelijks bestuur van de cultuurraad. Deze jury wordt aangevuld met één extern jurylid. De publieksprijs wordt gekozen door het publiek. Elke inwoner, binnen én buiten Lochristi, kan zijn of haar stem maximaal één keer uitbrengen

Annick Gentier (Beervelde), Sofie De Coninck (Hijfte) en Bennie Vanderpiete (Lochristi) zijn fervente fotografen en draaien al een hele tijd mee op de redactie van ons forum. Elke kandidaat werd verzocht om 3 foto’s in te sturen.

Op vraag van de cultuurraad en cultuurdienst bogen drie experten zich over de ingezonden foto’s. Filip Naudts, Frederiek Vande Velde en Peter Vervaet selecteerden 29 fotografen. Dit zijn ze allemaal:  Dannie Driedijk – Daina De Saedeleer – Patrick Haegens – Marc Groenvynck – Louis Imschoot – Kevin Van de Vijver – Nadia Snoussi – Miranda Bolssens – Annick Gentier – Steve Van Hoyweghen – Zara Veyt – Andrei Moraru – Britt Verbeke – Sofie De Coninck – Marc Noël – Griet Gillisjans – Guido Deseijn – Dominique Dierick – Lut Laureys – Mauro Vyvey – Robin Elton – Annie Lootens – Olivier Lachampt – Veronique Steurbaut – Helga Van Durme – Bennie Vanderpiete – Luc Segers – Ann Janssens en Aron Van Maldeghem.

Twee van de drie juryleden zijn professioneel verbonden aan kranten van het Mediahuis, net als enkele deelnemers.

De expo gaat door van 7 tot en met 22 september in Lodejo en is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren. Het grote publiek kan er ontdekken welk kunstplaatje fotografisch het meest pakkend, leuk, humoristisch, intrigerend, … is. Je kan er ook je stem uitbrengen op je favoriet.

Op 22 september om 11 uur vindt de uitreiking live plaats. Dan weten we wie de nieuwe laureaten zijn in vier categorieën: juryprijs, publieksprijs, jong talentprijs & carrièreprijs.

Openingsuren foto-expo: Maandag en donderdag gesloten – dinsdag 10-14 uur, woensdag en vrijdag 14-18 – zaterdag en zondag 10-18.

Meer info? https://www.lochristi.be/product/698/cultuurlaureaat-lochristi

Scroll naar boven