De liefde wordt grenzeloos in Zeveneken

En wel op zaterdag 9 december. Dan herneemt Zafflo & Co haar voorstelling “Grenzeloze Liefde”. Een luisterprogramma waarin muziek en tekst geen enkele toehoorder onberoerd laten.

Het was op vraag en uitnodiging van de dr. Jozef Goossenaertskring Lochristi –  een ongebonden sociaal-culturele vereniging met een eigen gedurfde Vlaamse overtuiging, heet het – dat Zaflo & Co zaal “De Schakel” beslist tot aan de nok gaat vullen met haar bekende recept.

En dat zijn teksten voorgedragen door Dirk Meul (een pupil van acteur-regisseur Roger Bolders) die naadloos aansluiten op de livemuziek. Dat het gezelschap Zafflo & Co borg staat voor een lach en een traan, bewezen eerdere optredens op verschillende locaties.

 “Om het voor een breed publiek toegankelijk te maken hebben we gekozen om deze voordrachten af te wisselen met een gevarieerde muzikale ondersteuning van bekende en ook enkele minder bekende liedjes over de liefde, welke in verschillende genres, stijlen én talen (van Elvis Presley, over Edith Piaf, Mary Hopkins, Dolly Parton, tot Luz Casal en anderen) gezongen worden”, aldus Veerle Hermans, die samen met Peter Van Bogaert, borg staat voor de zang. Beiden volgen klassieke zang aan de Kunstacademie Ter Beuken.

Teksten zijn er onder meer van Paul Van Vliet, Louis Verbeeck, Godfried Bomans, Toon Hermans, Stijn De Paepe …

“U zal Dirk in zijn beste “Gentsch” horen dromen over zijn “zes prinsesschen” en verontwaardigd zijn over zijn “sjachrijnig” wijf (dat nota bene naast hem op het podium staat!). Ook zal je vernemen waarom je best geen karamel snoepje eet als je geliefde een aanzoek komt doen!  En zelfs in de eenvoudige, doch zo treffende woorden van de vorig jaar veel te jong gestorven Zeelse dichter en redekunstenaar, Stijn De Paepe, zal u de ware liefde herkennen.”
Willem De Sutter, wiens naam synoniem staat voor muzikale passie en aanstekelijkheid, tilt met zijn accordeon het geheel naar hogere regionen. Voeg er de ervaren gitarist Patrick Bonne nog aan toe en de voorstelling zit sowieso meteen op kruissnelheid.

We geven nog mee dat het opzet is de liefde langs twee kanten te laten komen, meezingen wordt aangemoedigd.

Uit liefde en dankbaarheid voor haar publiek zal Zafflo & Co afsluiten met een eigen lied “Alleen een beetje liefde”, en dat alleen al is het waard om langs te komen.   

 

“Grenzeloze Liefde”
Zaterdag 9 december om 19 uur
Zaal “De Schakel” Zeveneken-Dorp 23 – 9080 Zeveneken
Toegang: 7 euro
Graag vooraf reserveren via raf.cosyns@skynet.be
Ook niet-leden Goossenaertskring zijn welkom.

Update 30 november:
Peter Van Bogaert kan, om medische redenen, niet optreden. Maar de voorstelling gaat door zoals voorzien en Peter zal vervangen worden door Dirk De Clercq en Eric Wattenberghe
. Hier ook alvast de aangepaste flyer. 

Scroll naar boven