Een thriller die blijft nasmeulen  

Mikaela Bley met “Zusje van mij”.

De auteur Mikaela Bley, koningin van de Zweedse misdaadfictie, werkte eerst als inkoper bij een tv-station. Momenteel schrijft ze fulltime. Ze woont met haar gezin in Stockholm.

Vorig jaar stak ze het vuur aan de lont met “Sterf voor mij”, een eerste boek van de serie met als hoofdpersonage Henrik Hedin,

“Zusje van mij” is het tweede boek met Henrik Hedin, bijnaam ‘The Killer’ in de hoofdrol. Dat belooft! Deze bijnaam dankt hij aan zijn eerdere carrière als gevreesde profvoetballer. Na een blessure schoolde hij zich om tot politie-inspecteur. Hedin is een eerder arrogante, stuurse maar zeer bekwame onderzoeker.  Samen met zijn collega Leia Kaplan ontrafelen ze diep begraven waarheden.  

De steenrijke familie Gyldenstedt geeft een verjaardagsdiner voor hun 18 jarige dochter. Wie niet komt opdagen, is de jarige. Puberale nukken of is er meer aan de hand? Dan gaat het brandalarm af … .

Ook deze thriller past in het genre waarin misdaadverhalen gedragen worden door één of meerdere figuren. Deze figuren krijgen karakter en worden  menselijker. Als lezer loop je als het ware mee met hen en voelen  vertrouwelijker aan. Dit stimuleert je om de reeks te blijven volgen, avontuur na avontuur. Spannend en ontspannend tegelijk!

Wedstrijdvraag

Benieuwd hoe dit boek afloopt? Koop of leen het boek. Of nog beter: waag je kans en los de wedstrijdvraag op. “ Welke bijnaam heeft Henrik Hedin in deze reeks?”. Mail de oplossing – uiterlijk op 18 juni – naar info@lochristinaar.com. Uit de juiste antwoorden wordt één winnaar geloot. Succes en spanning gegarandeerd!

BLEY. Mikaela. 2024. Zusje van mij. Een Henrik Hedin-thriller. A.W. Bruna Uitgevers. Amsterdam. 415 blz. ISBN 978 94 005 1525 3    

Update 20/06/2024: Het boek gaat richting Overslag. Annick DP is de winnaar.

Scroll naar boven