Erg spannende 4-Urenloop met veel sfeer en inzet

Zaterdag vond de 16de editie van de 4-Urenloop & fietsen op rollen plaats. 47 loopploegen en 4 wielerteams streden om de overwinning. Heel wat bezoekers ook, zodat het (terug) een zeer sfeervolle bedoening werd.

Tom Boudeweel schiet 16de editie op gang

Zaterdag vond de 16de uitgave van de 4-Urenploop plaats. Geen record-editie, mede doordat er dit jaar geen spinning was. Vrijdagavond bleek de inschrijving van één loopploeg nog niet in orde. Ze konden nog toegevoegd worden aan de deelnemerslijst, wat het totaal op 51 teams bracht. 47 loopploegen en 4 teams die op rollen fietsten zouden een hele namiddag strijden voor de overwinning en… voor het goede doel. Geen recordeditie, maar wel meer loopploegen dan ooit voordien. Bij die 47 ploegen ook 14 jongerenteams. Ook dat was een record

Organisator Dirk Everaert had VRT-sportjournalist Tom Boudeweel weten te strikken om het startschot te geven. Zo kreeg presentator Peter Vervaet, die u ongetwijfeld kent van evenementenradio VROB, de gekende voetbalverslaggever voor de micro. Stipt om 14 uur gaf Tom dan het startschot voor de 51 teams.

Daan “Eddy uit Thuis” Hugaert liep mee

De organisatie had nog een verrassing in petto. Daan Hugaert – Eddy uit Thuis – zou een uurtje meelopen. Maar eerst mocht hij een aantal verrassingspakketten verdelen onder de sponsors. Plan & Bouw, Kantoor Bruynsteen, Chris Wood, Indinox en Body&Bess waren de gelukkigen en kunnen genieten van een pakket bieren van de proefbrouwerij.

Aansluitend mocht Daan nog een aantal bioscooptickets weggeven van sponsor Kinepolis. Hiervoor diende een “Thuis-vraag” beantwoord. Hilde Mortier uit Lochristi wist dat Eddy en Nancy naar Blankenberge op huwelijksreis geweest waren. Zij mocht op de foto met Daan en kan een avondje naar de bioscoop.

De winnaars

Daan liep dus 1 uur mee en legde 15 rondjes of 9 km af.

“Ik liep mijn eerste marathon drie weken na mijn 60ste verjaardag. Ondertussen liep ik er nog drie. Twee weken geleden nam ik in Gent deel aan de halve marathon en haspelde die af in 2u26’. Maar vandaag stak ik geen enkele loper voorbij. Proficiat aan alle deelnemers!” aldus Daan nadien op het podium. Waarna hij de prijzen mocht uitreiken.

“Wielrenners zonder wielen” zegevierden in de loopwedstrijd voor volwassenen, KAA Gent runners namen de beker mee bij de jeugdploegen en Forza Picasso toonde zich het sterkst bij het fietsen op rollen. Maar dat kon u in een eerdere bijdrage al lezen. Maar alle deelnemers waren een beetje winnaar. Iedere jongere kreeg nog een medaille. De volwassenen keerden huiswaarts met een azalea en een dvd van een Vlaamse film.

Eerste reactie van organisator Dirk Everaert

We vroegen Dirk Everaert – vlak na de prijsuitreiking – om een eerste reactie.
“Ik ben super tevreden.” aldus Dirk. “Geen recordeditie maar wel een recordaantal loopploegen. Bovendien geen noemenswaardige incidenten en alles is vlot verlopen. Dank dus aan alle vrijwilligers die er vandaag weer stonden om er een superdag van te maken.
Volgend jaar de 17de uitgave die – normaal gezien – op 10 november plaats zal vinden.”

We kijken er al naar uit, Dirk. Felicitaties voor een schitterende organisatie, waarbij deelnemers en toeschouwers in de watten gelegd werden. Van de dj’s die voor “ambiance” zorgden tot de mensen die de catering verzorgden. Van de mogelijkheid tot massage, tot de vele vrijwilligers die instonden voor de veiligheid.
Applaus voor alle deelnemers, de vele sponsors en dank ook aan Tom Boudeweel en Daan Hugaert.
Lochristi beleefde een erg mooie 4-Urenloop. Lochristinaar was de hele namiddag aanwezig en zorgde voor een erg mooie en uitgebreide fotoreeks. Die vindt u op de facebook-pagina van Lochristinaar.com. Veel kijkplezier!

Scroll naar boven