Expo Kapellekensbaan wordt verlengd

De tentoonstelling “Kapellekensbaan- statie Lochristi” is een artistieke samenwerking tussen kunstenaarscollectieven Lo-art, uit Lochristi,  en va-Art uit Lievegem. De expositie in de kerk van Zeveneken wordt verlengd tot 5 december.

Expo verlengd tot 5 december

In de St.-Eligiuskerk van Zeveneken loopt momenteel de tentoonstelling “Kapellekensbaan – statie Lochristi”. Dit origineel concept – een reizende tentoonstelling met een knipoog naar het boek van Louis Paul Boon – leverde een zeer uitgebreide expo op met een mooie diversiteit aan werken. Die staan verdeeld over de 2 zijbeuken van de kerk en zouden normaal t/m 21 november gratis te bewonderen zijn. Maar de kerkraad en de deelnemende kunstenaarsverenigingen, kwamen nu overeen om deze mooie tentoonstelling te verlengen tot 5 december.  

Kapellekensbaan – statie Lochristi

De tentoonstelling “Kapellekensbaan” vond zijn oorsprong bij kunstenaarscollectief va-ART uit Lievegem. Vertrekkende vanuit hun individuele discipline gaven de kunstenaars enkele lokale kapelletjes een nieuwe interpretatie. Hun expositie in de Sint Martinuskerk van Zomergem kende heel wat succes. Zo ontstond het idee om er een reizende tentoonstelling van te maken.

Lo-art sloot zich graag aan bij het initiatief en hier gingen 7 kunstenaars aan de slag om een kunstwerk te maken, geïnspireerd op een Loots kapelletje. Bij elk werk hangt trouwens een foto van het gekozen kapelletje. Het resultaat is een artistieke kruisweg geworden met maar liefst 27 haltes met verrassende werken. Als toemaatje krijgen de bezoekers ook nog de door Hans van Hilst gerestaureerde fiets van Aloïs Braekputte te zien.


Fotoreeksen

Op 27 oktober was er de officiële opening van de tentoonstelling. We beloofden u toen ook een fotoreeks met de werken die u in de St.-Eligiuskerk kan bewonderen. Om praktische redenen hebben we die fotoreeks opgesplitst  in 2 delen. In de eerste reeks – met de werken van het lokale kunstenaarscollectief  Lo-art – vindt u ook telkens een foto van het kapelletje dat diende als inspiratiebron. Veel kijkplezier.

Fotoreeks – Deel 1 (werken Lo-art)
(Klikken op FB-logo om de reeks te openen)

 

 

 

Fotoreeks – Deel 2 (werken va-Art)
(Klikken op FB-logo om de reeks te openen)

 

Kapellekensbaan statie Lochristi
Van 28 oktober tot 21 november in de kerk van Zeveneken
Gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de kerk: 10.00 tot 18.00 uur
Een aantal kunstenaars is aanwezig tijdens de weekends.

 

Scroll naar boven