Jethro Tull klinkt nog na – The Navigators

En wel op ons eigenste forum. Afgelopen donderdag traden ze nog op voor een volle zaal in Capitole Gent, eergisteren deden ze het nog eens over in de Roma in Antwerpen. Jethro Tull, dat is meer dan “Locomotive Breath”.

Deze excentrieke rockband bracht tijdens hun passage dan ook materiaal mee uit hun opmerkelijkste albums. Ondersteund door een videowall, bezorgde dit de fans een complete ervaring, hoorden we.

Jethro Tull draait al een tijdje mee. Hun eerste bluesgeoriënteerde album '”This Was” kwam halverwege 1968 uit om in 1969 van geluid te veranderen door meer eigenzinnige en eclectische invloeden toe te voegen. En dat was meteen merkbaar in hun tweede album “Stand Up”. Mede hierdoor groeide het succes van de band op internationaal vlak. Met de charismatische frontman, componist, fluitist en zanger Ian Anderson onderging de groep verschillende muzikale incarnaties. Halverwege de jaren zeventig waren ze één van de meest succesvolle live-acts op het wereldtoneel en konden ze wedijveren met Led Zeppelin, Elton John en zelfs The Rolling Stones. En dat als je weet dat de groep met zijn gecompliceerde en stilistische extravagantie veraf stond van de pop- en rockscene van die tijd. Alles samen mogen ze  ruim 30 albums op hun conto schrijven en met een verkoop van in totaal meer dan 50 miljoen albums, weten ze nog van geen ophouden.

Vandaag serveren we u “The Navigators” uit hun recentste studioalbum, “RökFlöte”.
 

 

Scroll naar boven