“Laat het gras maar groeien”

Bij dit regenweer grijpen we terug naar een Vlaamse klassieker in een modern jasje: “Laat het gras maar groeien” van Sam Gooris in een versie van Dorothee Vegas en & Like Maarten.

Sam Gooris is tegenwoordig alom tegenwoordig in de media met zijn nieuwe single “Arrivederci”. Het was al negen jaar geleden dat Gooris nog eens met nieuwe muziek naar buiten kwam. “Arrivederci” is een echte “familie-single”, want echtgenote Kelly is tegenwoordig de manager van vrolijke Sam en zoon Kenji ontwierp de hoes.

Maar we kennen sfeermaker Sam Gooris vooral van hits als “Gloria”, “Marijke’”, “Laat het gras maar groeien’” en “Basketsloefkes”.

“Marijke” betekende in 1990 de doorbraak voor Sam Gooris. Vijf jaar later bracht hij “Laat het gras maar groeien” uit, een cover van “Gimme hope Joanna” van Eddy Grant. Ook dit nummer werd een top-10 hit en groeide uit tot een Vlaamse klassieker.

In 2018 staken Dorothee Vegas & Like Maarten het nummer in een moderner jasje. Dorothee Vegas & Like Maarten zijn sinds 2016 de alterego’s van de Q-music deejays Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie. Zij brengen EDM (Electronic Dance Music), gemixt met de beste foute schijven en worden daarom wel eens de “Goden van de foute dance” genoemd. Sam Gooris werkte graag mee aan de remix, achter de micro en…op de zitmaaier!

Bij dit regenweer hebben we weinig keuze en laten (noodgedwongen) het gras maar groeien.
Fijne zondag!

Scroll naar boven