Lo TRAIL: kom met de fiets of te voet

Zondag is er de tweede uitgave van de lo TRAIL. Men roept op om te voet of met de fiets naar de startplaats in GBS Lochristi te komen.

U kon eerder deze week al lezen dat het aantal inschrijvingen voor de Lo TRAIL een heel pak hoger ligt dan bij de eerste editie. Daarom wordt gevraagd om de wagen maximaal thuis te laten en bij voorkeur te voet of met de fiets te komen.

Kon. Boudewijnlaan afgesloten tijdens evenement

Wie toch met de wagen komt kan (tot 09.20 uur) parkeren op de parking achter het gemeentehuis of op de parking tussen de bibliotheek en de post. Vanaf 09.20 uur tot 14 uur wordt de Kon. Boudewijnlaan volledig afgesloten (behalve voor de hulpdiensten). Deelnemers zullen, na aankomst kunnen vertrekken met hun wagen, maar enkel in de richting van het gebouw van De Post/ Kon. Albertlaan). 

Ook Hijfte gedeeltelijk verkeersvrij

Voor de passage in Hijfte worden – tijdens het evenement (ca 09.30 uur – 13.30 uur) – ook Bunder, de Ringstraat, de Doornzelestraat (vanaf het kruispunt met de Ringstraat) en Hijfte center (vanaf de kerk tot aan de Hijftestraat) afgesloten. Wie de eredienst in de kerk van Hijfte wil bijwonen komt best via de Kon. Albertlaan of via de Verleydonkstraat.

Voorzichtig zijn

De bewoners langs het parcours kregen ondertussen een brief om te verwittigen dat de Lo TRAIL er zondag passeert. Voorzichtigheid is ook geboden voor het gemotoriseerd verkeer in de Kon.  Albertlaan, de wijken Merelput en Dorpsstraat/Oudstrijderslaan.

Van 09.30 tot 14.00 uur

Deelnemers vertrekken zondag in waves. Er zijn twee golven lopers (om 09.30 en 09.45 uur).De wandelaars vertrekken bij voorkeur om 10.00 uur, maar mogen starten tot 10.30 uur, voor hun dekkingstocht doorheen een deel van het centrum van Lochristi en Hyfte. Deelnemers kiezen voor het korte (7 km) of voor het lange traject (11 km). Die keuze kan tijdens de Lo TRAIL gemaakt worden, tot aan het punt waar het parcours splitst. Alle deelnemers worden uiterlijk om 14 uur terugverwacht aan de aankomst in GBS Lochristi. Daar is er na de sportieve inspanning mogelijkheid om na te genieten en even gezellig na te praten bij een hapje en een drankje of een glaasje bubbels van de champagnebar (Rotary Lochristi – Laarne). Er zijn broodjes (kaas/ham) en versnaperingsbordjes voor wie honger heeft. Betalen kan met cash of met payconicq. De band “Coup de Frein” zorgt voor de muzikale omkadering. Ook niet-deelnemers zijn welkom vanaf 10.30 uur. Om 15 uur sluiten de deuren.

Scroll naar boven