Lo TRAIL: nu al recordaantal deelnemers en goed weer op komst!

Er zullen zondag (vermoedelijk) meer dan 600 lopers en wandelaars deelnemen aan de LO TRAIL. En men voorspelt (eindelijk) droog weer. Inschrijven kan nog tot en met donderdag via www.lotrail.be

Zondag 23 juni is er de tweede editie van de Lo TRAIL: de recreatieve urban trail van Lochristi voor lopers en wandelaars. Dit jaar is GBS Lochristi de startplaats. Na een passage door het centrum van Lochristi gaat het richting Hijfte. Ook deze keer loopt men door gebouwen en ontdekt nieuwe plekjes op een parcours met heel wat animatie onderweg. Deelnemers kunnen kiezen uit een traject van 11km of een kortere versie van 7km. Op het lange parcours zijn er meer dan 30 locatie met animatie (of bevoorrading). Daar zijn ook deze keer terug plekjes bij waar men anders niet (of niet meer) binnen kan. 

Nu al nieuw record deelnemers
Gisteren waren er al 550 inschrijvingen, dat zijn er dus al een pak meer dan bij de eerste editie. Maar heel wat sportievelingen wachten tot op het laatste moment om in te schrijven. De organisatie hoopt nog steeds op 600 sportievelingen. Deelnemen kost 10 euro per persoon voor volwassenen en jongeren (geboortejaar 2008 of ouder). Kinderen (geboortejaren 2009 t/m 2017) betalen slechts 6 euro. De opbrengst gaat integraal naar goede doelen.  Alle info (en tickets bestellen) kan via www.lotrail.be.

Droog weer

De weersvoorspellingen zijn in elk geval goed. Het zou deze week nog (stevig) regenen maar vanaf zaterdag komt er droog weer met opklaringen. Wie vorig jaar deelnam herinnert zich vast nog dat we toen één van de warmste dagen van het jaar beleefden.

Verkeersmaatregelen

Om het evenement veilig te laten verlopen zijn er ook wel een aantal veekeersmaatregelen.
Vanaf 09.20 uur tot 14 uur wordt de Kon. Boudewijnlaan volledig afgesloten (behalve voor de hulpdiensten). Deelnemers komen bij voorkeur te voet of met de fiets. Maar wie toch met de wagen komt, of moet komen, kan tot 09.20 uur parkeren op de parking achter het gemeentehuis of op de parking tussen de bibliotheek en de post. Deelnemers zullen, na aankomst kunnen vertrekken met hun wagen (enkel richting Kon. Albertlaan)

Voor de passage in Hijfte worden – tijdens het evenement (ca 09.30 uur – 13.30 uur) – ook Bunder, de Ringstraat, de Doornzelestraat (vanaf het kruispunt met de Ringstraat) en Hijfte center afgesloten. Wie de eredienst in de kerk van Hijfte wil bijwonen komt best via de Kon. Albertlaan of via de Verleydonkstraat.

Gezellig samenzijn

Op de start (en aankomst) in GBS Lochristi zijn omkleedruimten en een bewaakte vestiaire voorzien. Lopers starten in 2 golven, om 09.30 en 09.45 uur. Wandelaars kunnen vanaf 10 uur op “ontdekkingstocht”. Om 14 uur worden alle deelnemers terugverwacht aan de aankomst. Daar is er nog een gezellig samenzijn met muzikale omkadering van Coup de Frein. Een lekker fris pintje of een glaasje bubbels aan de champagnebar van Rotary Lochristi-Laarne? Voor wie een hongertje heeft zijn er broodjes en versnaperingsbordjes of… een ijsje van De Zwarte Koe.

Scroll naar boven