LoKort

Vakantiesprokkels in deze LoKort met Oxfam, een fietstocht en het ambachtenweekend.

Oxfamwereldwinkel

Ze zijn op zoek naar een sociaal bewogen vrijwilliger, die voorstander is van eerlijke handel en een betere wereld. Hij/zij kan meewerken bij de nieuwe look van een leuke etalage, de winkel openhouden of poetsen. Op verplaatsing een stand opzetten of meewerken aan speciale acties, zoals de wijnproefavond, het ontbijt, de cadeaudagen. Postbode misschien met de verdeling van het Fairtrademagazine?

Oxfam wereldwinkel verwelkomt je graag. Stuur een mail naar lochristi@oww.be of spring eens binnen in de winkel, Dorp Oost 1.

Ambachtelijk weekend

Ambachtelijk weekend 2015 Toerisme Waasland

Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus organiseert Toerisme Waasland het Ambachtelijk Weekend. Dan kan je hier het werk bekijken van heel wat ambachtslui, kunstenaars en creatievelingen.

Twee dagen lang, op zaterdag van 12 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 18 uur, demonstreren ze hun vakmanschap en geven ze een woordje uitleg. Een handige overzichtskaart met alle deelnemers kan je afhalen aan de balie cultuur & toerisme in het gemeentehuis.

Bijlokelaan 4

Papierscheppen: Yasmine Luca – Keramiek: Hubert Rots, Gustaaf Schalck – Glasetsen: Marleen Schalck – Fotograaf: Wim Vandewalle

Dorp-Oost 1

Textiel en textuur: Jessie Coppens

Heistraat 11

Keramiek: Mien De Winter

Hoekstraat 2

Goudsmid: Nancy Allewerelt – tekenen: Werner Beyst – Schilderen: Maurisette De Smaele, Brigitte De Vriendt, Claudine Denert, Guido Ehrentraut, Rudy Heye, Rita Van Conckelberge, Cecilia Van der Beeken, Petra Vanackere, Elza Vereecken, Rudy Vereecken, Mahdi Adawia Hadi, Anne Marie Taghon, Godelieve Van De Walle

Vitsakkerlaan 9

Glaskunst: Hugo Meersseman – Kunstsmeden: Erik Vandevelde

Boekweitlaan 23

Pottendraaien en keramiek: William Van der Haegen

Meer informatie: www.ambachtelijkweekend.be

Floraliëntocht

Op zondag 30 augustus kan je in groep met begeleiding de Floraliëntocht fietsen.

De sierteelt is de draad doorheen deze fietsroute. De Floraliëntocht verbindt heel wat sierteeltbedrijven langs het fietsknooppuntennetwerk van Schelde- en Waasland. De Azalealus is het lokale luik van deze route en dompelt je onder in de sfeer, de geuren en de kleuren van de sierteelt.

Vertrek aan het LoS, Zaffelare Dorp 81 om 13.45 uur voor 30 km en ongeveer 3 uur. Je betaalt 2 euro. Drankje is voorzien en vooraf inschrijven verplicht via 09 326 92 30 of bezoeklochristi@lochristi.bewww.floralientocht.be

Scroll naar boven