LoKort

In deze LoKort een overzichtje van wat ons zo allemaal bereikt van nieuwtjes, engagementen en belevenissen.

Tracé Travak

150 jaar pendelgeschiedenis in regio erfgoedcel Viersprong en vragen waarom je alweer in de file staat. Tracé Travak antwoordt. De tentoonstelling toont op interactieve wijze de historische wortels van de pendelaar. Vanaf dinsdag 25 augustus 2015 kan je gratis de tentoonstelling in de bibliotheek bezoeken.

Tracé Travak is niet zomaar een tentoonstelling maar daagt uit. Je kunt er deelnemen aan een quiz, je mening geven over de mobiliteit van de toekomst en je eigen verhaal vertellen. Naast een collectie foto’s, kan je er ook filmfragmenten uit de oude doos bekijken en luisteren naar verhalen over hoe het vroeger was in de regio erfgoedcel Viersprong. Voor kinderen is er een parcours op maat met een kinderwerkkaart. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 2 oktober 2015. Meer informatie: www.erfgoedbanklandvanrode.bewww.tracetravak.be

Werkaanbieding Sleepy Oostakker

Sleepy is op zoek naar een enthousiaste medewerker voor plaatsing en leveringen. Je werkt samen met een collega om een vlotte levering te garanderen. Reactie sturen naar reactie@db-i.be of 056 22 58 80. Deze functie wordt NIET door de winkel afgehandeld.

Open monumentendag

Vanaf 2015 werken ze niet meer met een thema maar proberen ze reliëf in het programma te brengen aan de hand van zes categorieën. Lochristi koos voor herbestemming/renovatie.

Op 13 september tussen 10-18 uur kan je het LoS bezoeken. Het sierteeltmuseum is ondergebracht in een oude pastorie. Meer informatie: www.openmonumentendag.be

Week van de sportclub

Tijdens deze week zetten de sportclubs hun deuren open met de boodschap ‘Wij willen jou erbij.’

Verschillende clubs hebben ondertussen hun sportief jaar op gang geschoten. We verwijzen graag naar onze agenda. www.lochristinaar.com/agenda

Bloem van een gemeente

Op 6 september om 09.30 uur worden de 129 deelnemers aan de bebloemingsacite verwacht in het LoS te Zaffelare. Er wordt hen een brunch aangeboden en een aperitiefconcert. Versiering van voortuinen en gevels met bloeiende planten staat centraal.

Opbrengst ontbijt Baloise Tour

De opbrengst dit jaar bedroeg 2.250 euro. Dat bedrag werd maandag voor aanvang van de gemeenteraadszitting overhandigd aan de verantwoordelijke GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. Zij mogen dit geld besteden aan ‘goede doelen’.

Scroll naar boven