LoKort

Een diamanten huwelijk, Proximus Challenge in de Gentse Haven en de Marnixring.

Diamant

Op donderdag 10 september vierden Michel d’Hooge en Henriette Verlackt hun 60ste huwelijksverjaardag. De gemeente zette hen gisteren om 17 uur in de bloemetjes in het gemeentehuis.

Marnixring viert feest

Op 3 december 1968 werd de Marnixring opgericht als Vlaamse serviceclub met het Nederlands als voertaal. Philips van Marnix heer van Sint Aldegonde was inspiratiebron voor de naam. In Vlaanderen zijn er zo’n 1.300 leden in 60 ‘ringen’. Marnix Bloemenland is de 40ste ring en werd in 1985 opgericht. Veel leden wonen in Lochristi.

Op 12 september vieren ze in ‘De Lozen Boer’ – vertrouwde stek – hun zesde lustrum. Een uniek concert en een feestelijke receptie met wandelbuffet staan te wachten. Het concert ‘gecharmeerd door de opera’ wordt uitgevoerd door Amarant+, een uniek houtblaaskwintet met exclusieve vrouwelijke bezetting. Inge Smedts – www.ingesmedts.be -, cultuurlaureaat is één van hen. www.marnixring.org – www.gentfestival.be

De opbrengst gaat naar goede doelen en nu zijn dat De Sperwer en De Welzijnsschakel.

Proximus Cycling

Op zaterdag 12 september organiseert Volvo Car Gent, in samenwerking met Flanders Classics, de Volvo Cycling Classic, een gloednieuwe toertocht voor wielerliefhebbers met start en aankomst op de site van de autofabriek in de haven van Gent. Volvo België viert dit jaar 50 jaar aanwezigheid in de haven en stelt momenteel 5.000 mensen te werk. Ze organiseren die tocht doorheen het Waasland en Meetjesland.

In het kader van een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging gingen een veertigtal medewerkers de uitdaging aan om in juni de Stelvio te beklimmen en namen ze ook deel aan 'Haven Gent Loopt'.

Vandaag 12 september kun je als wielerliefhebber voor vier verschillende afstanden kiezen. Kies een parcours op jouw maat uit de vele Volvo-modellen: het V40, het XC60, XC90 of het ‘concept car’ parcours: 40 km, 60 km, 90 km of 150 km. Het parcours slingert door het Waasland en Meetjesland tot in Nederland. De eerste 2.500 deelnemers zullen een unieke ‘50 jaar VCG’-drinkbus ontvangen.

Plaats: John F. Kennedylaan 25, 9000 Gent – Vertrek 40 – 60 km: 7.30 uur – 12 uur en 90 – 150 km: 7.30 uur – 10 uur. Deelnamekos10 euro. Meer informatie https://vvc.proximuscyclingchallenge.be

 

Scroll naar boven