Lootse Onafhankelijken met Peter Van Bambost als lijsttrekker

De Lootse Onafhankelijken trekken naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen met een eigen lijst. Peter Van Bambost is de lijsttrekker. Men zoekt nog kandidaten uit Lochristi.

Door het uiteenvallen van het kartel Samen Anders komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zowel Vooruit Plus (het vroegere Vooruit) als de Lootse Onafhankelijken met een eigen lijst op. Groen Lochristi is de dupe van de scheiding en verdwijnt (tijdelijk) van het politieke landschap.

De Lootse onafhankelijken hebben op dit moment in Wachtebeke 2 schepenen: Christine Bax en Peter Van Bambost. Verder tellen zij nog 4 gemeenteraadsleden: Patrick Gérard (ook voorzitter van de gemeenteraad), Heidi Misseghers, Karine Cornelis en Dirk Ongenae.
In het BCSC zetelen verder Christine Bax (voorzitster), Heidi Misseghers en Julien Vandermast.
Die laatste is ook voorzitter van de Lootse Onafhankelijken.

“Het bestuur van de Lootse Onafhankelijken heeft dus al politieke ervaring op het lokaal vlak.
Maar mensen met frisse ideeën en een betrokken maatschappelijke kijk zijn – meer dan ooit – welkom. De laatste maand verwelkomden we al 2 nieuwe bestuursleden”
opent Julien Vandermast.

“Door onze historiek als Wachtebeekse politieke partij, zijn er op dit moment nog geen kandidaten uit Lochristi. We willen echter zeer expliciet een Lootse partij zijn: voor alle Lootse inwoners maar ook van de Lootse inwoners. We zijn dus actief op zoek naar mensen uit de verschillende deelgemeenten van Lochristi die zich herkennen in de Lootse Onafhankelijken en er hun schouders mee onder willen zetten”.

Peter Van Bambost werd in januari voorgesteld als de lijsttrekker van het kartel Samen Anders en blijft de lijsttrekker voor de Lootse Onafhankelijken.  

“We werken momenteel keihard en met ambitie aan onze lijst en aan ons programma. Een aantal punten uit het programma van Samen Anders worden meegenomen maar we zijn ook een aantal nieuwe klemtonen aan het uitwerken. Door de split van Samen Anders zal Groen Lochristi niet opkomen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Toch zorgden ze de voorbije jaren voor een relevante bijdrage in Lochristi. We willen daarom – van onze zijde – meer dan ooit ook oog hebben voor ecologisch belangrijke doelstellingen in Lochristi. We kijken er al naar uit om onze lijst en ons programma binnenkort te kunnen voorstellen” besluit de partijvoorzitter.

Scroll naar boven