Mercatello: nu ook schaaklessen voor jongeren  in Lochristi

Jongeren, met een passie voor schaken in clubverband, kunnen niet terecht in Lochristi. Daar komt binnenkort verandering in met Mercatello, een nieuwe afdeling van schaakclub De Mercatel en een initiatief van Tim Bracke.  

“Lochristi heeft vandaag geen actieve jeugdwerking in het schaken. Daarom ondersteunt schaakclub De Mercatel uit Sint-Amandsberg dit initiatief” aldus Guy Burssens, bestuurslid bij De Mercatel.  “Wij merken dat de ouders van jeugdleden het belangrijk vinden dat de afstand tot de club niet te groot is. Een relatief grote club heeft bovendien ook een aantal voordelen. Onze jeugdbegeleider neemt de kinderen mee naar de debutantentornooien waar ze hun eerste wedstrijdervaring kunnen opdoen. Ook de deelname aan grotere tornooien is via De Mercatel mogelijk omdat de club aangesloten is bij de Belgische schaakbond”.

“We zijn blij dat we de jeugd van Lochristi deze kans kunnen bieden”, aldus initiatiefnemer Tim Bracke. “Schaken is meer dan alleen een spel. Bij het schaken worden kritisch denken, geduld en probleemoplossende vaardigheden bevorderd.”

Afbeelding: Tim Bracke (AI)

Mercatello zal vanaf oktober wekelijkse schaaklessen van 45 minuten aanbieden voor jongeren van 6 tot 18 jaar.  De lessen sluiten aan bij de officiële stappenmethode die ontworpen is om geleidelijk aan (schaak)vaardigheden te ontwikkelen. Zo bouwt elke deelnemer een sterke basis op voor hij begint aan de complexere concepten.

“Tijdens de lessenreeks ligt de focus op de jongeren, maar volwassenen zijn zeker ook welkom. We hanteren een aanpak waarbij er spelenderwijs geleerd wordt” vervolgt Tim Bracke. “De lessen omvatten een mix van theorie, praktische oefeningen en gameplay om de jonge geesten betrokken en gemotiveerd te houden”.

Interesse?

Voor wie geïnteresseerd is zijn er  2 infomomenten: op dinsdag 25 juni en op maandag 9 september, telkens om 19.00 uur in het wijklokaal van Lobos, Boskapellaan 79a in Lochristi. 
Ouders en/of geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor die infoavond via https://shorturl.at/YnMrE
Meer informatie over Mercatello vindt u op de website van de club (hier klikken)

Volgen kan via Facebook (hier klikken) of instagram (hier klikken).
Vragen? Mail naar lochristi@demercatel.be

Scroll naar boven