‘The Next Big Thing on Tour’ houdt halt in Lodejo

Jean Marie
0 reactie(s)

Op 29 november maakt Lodejo plaats op hun podium voor drie beginnende, beloftevolle bands. De deuren van het jeugdhuis gaan open om 20 uur en voor slechts € 5 kan je genieten van de muziek van Melting Time, Humble Flirt en YAWNS.

Melting Time bijt de spits af. Ze werden halve finalist in de Humo’s rock rally en finalist van Frappantpop in 2013. Ze speelden al in de Botanique, Trix, Café Video en dus nu in Jeugdhuis Lodejo. Ze omschrijven hun genre als Explosive Postpunk. Wat je u daarbij moet voorstellen, kan je hier al ontdekken of moet je bij ons live ondervinden.

Humble Flirt betreedt als tweede het podium. Zij behaalden een finaleplaats op Humo’s rock rally en vielen ook in de prijzen op Frappantpop. Er begint zich inderdaad een patroon af te tekenen. Ze brengen Indie Rock uit het Antwerpse. Humo noemde hen een topband en als dat nog niet genoeg reden is om te komen, is de zingende drummer misschien nog een beter lokmiddel.

Meer overtuigingsmateriaal via de link naar hun nummer ‘Wordscollide’ dat door Radio 1 tot Vibe van de week werd verkozen en dat ze hier live in de Sint-Jacobskerk spelen.

YAWNS sluit de avond af, zij werden ook finalisten op Humo’s rock rally en wonnen Frappantpop dit jaar. Zij noemen hun muziek Lo-Fi Space Pop. Dat klink misschien vaag? Ze stonden met hun eerste single ‘I want to go where nobody knows my name’ 7 weken in de afrekening van Studio Brussel.

Hun tweede single ‘Lucid Dream’ stelden ze vorige week voor in het Magische Huis van Houdini in Bellewaerde voor een select publiek.