“Chris Corn and The Beautiful Imperfections”, try-out 22 april en op de Gentse Feesten!

Bennie
0 reactie(s)
Chris Corn and The Beautiful Imperfections

© Bennie Vanderpiete

“Al enkele jaren broed ik op het idee om een akoestische band op te richten. Soms moet je geduld hebben om de juiste mensen te vinden. “
Zo staat het op de Facebookpagina van “Chris Corn and The Beautiful Imperfections”, de nieuwe band waarmee Christophe Versaevel van wal steekt. Op 22 april een allereerste optreden, deze zomer op de Gentse Feesten.

Van “Velvet Spine” tot “Chris Corn”

Lang geleden was hij zanger van Velvet Spine, de band uit de jaren '90 die menig muzikaal hart uit Lochristi en omstreken wist te veroveren.  Met hun hit “The Old Men’s Parade” stond de groep zelfs een tiental weken in de Prima Donna. Na de split van Velvet Spine maakte Christophe Versaevel nog deel uit van Sy’Mo, een melodieuze rockband. Het leverde een vijftigtal optredens en veel plezier op, maar toen besloten de bandleden elk hun eigen weg te gaan. Christophe werd zelfstandig muzikant in bijberoep en trad voortaan solo op als Chris Corn.
Regelmatig kwam hij op de proppen met een leuk project. Denken we maar aan Chris Corn and God’s Comics waarmee hij in 2012 optrad in JH Lodejo en in 2015 de Gentse Feesten op het Veerleplein opende. Of recent nog het Valentijn concert in de kerk van Zaffelare met pianist Filip Martens en de 4TuneSingers.
Heel erg leuk, maar toch vervolgde Christophe solo zijn muzikale weg.

 “Het zal ongeveer 15 jaar geleden zijn dat ik nog deel uitmaakte van een band” aldus Christophe. “Ik ging destijds mijn eigen weg omdat ik me steeds meer begon te ergeren aan bandleden die niet even geëngageerd of nauwgezet waren.
Maar de voorbije jaren leerde ik een aantal artiesten kennen die met eenzelfde houding en attitude in het leven staan en een gelijklopende muzieksmaak hebben. Allemaal beroepsmuzikanten en/of personen die conservatorium deden. Mensen die stevig in hun schoenen staan, maar met een emotionele, warme persoonlijkheid. Die mensen kenden elkaar (nog) niet, maar ik vermoedde dat het tussen hen wel zou klikken.”

De bandleden

“Verleden jaar, na een heel drukke zomer met veel solo-optredens, voelde ik dat het tijd was om met iets nieuws te beginnen. Ik droomde al een tijdje van een band waar het melodieuze, en een goede samenzang, van belang zouden zijn. Een beetje zoals bij “Crowded House”. Ik besloot de vijf muzikanten die ik in gedachten had op te bellen en - gelukkig maar - iedereen reageerde heel erg enthousiast.

Patrick Bonne uit Zaffelare is mijn vaste sidekick. Een uitstekende muzikant die ook bij AB Nono speelt. Maar ook een “goed mens” die me tot rust brengt en eerlijk zijn mening durft zeggen. Hij speelt mandoline en basgitaar en verzorgt “de backings”.

Filip Van Keer uit Lede leerde ik kennen via een vriend die bij de politie werkt en een afscheidsconcert organiseerde voor zijn vriendin die stervende was. Ik speelde die avond twee uur lang met drumbegeleiding door een collega-agent. Dat was Filip. Een fantastische percussionist die ook bij de Michael Jackson Legacy Band drumt!

Stephane Landtmeters was de uitbater van The Roadhouse, een winkel van akoestische gitaren. Terwijl mijn kinderen les volgden in het Danscollege in Oostakker, vertoefde ik er meestal in de gitaarwinkel. Op een keer was er een free podium en we geraakten met vijf aan het jammen. Onder meer Erik Van Biezen (Gorki) en Stephane deden mee. Stephane, woonachtig in Klerken bij Diksmuide, is een uitmuntend gitarist die ook in een rockband speelt.  

Erline Van Hijfte leerde ik verleden zomer kennen. Geheel onverwacht kreeg ik toen een mailtje van een meisje dat moest optreden op Lo Plage voor evenementenradio VROB. Ze zocht iemand om haar te begeleiden. Ik bekeek wat filmpjes van Erline op YouTube en was overtuigd. Al tijdens de repetities klikte het. Erline, die ondertussen naar Beervelde verhuisde, is gezegend met een heel erg goede stem waarmee ze hard kan uithalen.” 

Chris Corn and The Beautiful Imperfections

“Onze nieuwe band was gevormd, nu nog een naam vinden. Ik ben een ongelooflijke fan van Elvis Costello. Zijn zevende album bracht hij uit als “Elvis Costello & The Attractions” en het kreeg de titel “All this Useless Beauty”. Het inspireerde me tot onze groepsnaam “Chris Corn & The Beautiful Imperfections”.  Aan iedereen van ons groepje “mankeert” wel iets. Maar dat is bijzaak, “Useless Beauty” (lacht).
We repeteerden ondertussen al een zestal keren en studeren telkens 2 à 3 nummers in. Het genre dat we brengen doopten we “Brexistische Folkrock”: Engelstalige folk en rock, niet enkel van Britse bands en gebracht met akoestische instrumenten.  Denk maar aan klassiekers als REM (“Losing my Religion”), Snow Patrol (Fallen Empires), Crowded House (“Wheather with You”) of Mumford and Sons (“Little Lion Man”).
Heel erg leuk, zeker omdat het inderdaad zeer goed klikt tussen ons. We moeten ons eerste optreden nog geven, maar ik hoop dat we nog vele jaren kunnen doorgaan in deze formatie. Misschien gedurende een jaar of twee covers zingen, en dan eigen nummers beginnen schrijven. En wie weet komt dan een van mijn dromen uit: nog een succesvolle Cd uitbrengen voor mijn vijftigste verjaardag!

Try-out op 22 april, deze zomer Gentse Feesten

Dat eerste optreden is voor heel binnenkort. Op 22 april om 20u00 is er de vuurdoop van Chris Corn and The Beautiful Imperfections in The Roadhouse in de Goedlevensstraat 179/2 te Oostakker.
Tickets kosten 10 Euro in voorverkoop en 12 Euro aan de kassa. Vlug zijn is de boodschap, want er is maar plaats voor 100 toeschouwers. Tickets bestellen kan per mail naar Vincent.Welvaert@telenet.be

Op 28 april is dan een volgende optreden gepland in het kader van “Lokale helden”, een evenement dat doorgaat in het wijkhuis van Lobos.
Momenteel lopen de besprekingen voor bijkomende optredens en festivalletjes. Maar noteer nu alvast de twee optredens tijdens de Gentse Feesten. Op 14 juli mogen Chris Corn and The Beautiful Imperfections de feesten openen op de Groentemarkt. Zeven dagen later, op nationale feestdag 21 juli, volgt een tweede optreden op het Veerleplein.
Maar wie zo lang niet wil wachten reserveert nu best tickets voor de try-out op 22 april!

(Foto’s © Bennie Vanderpiete)