“Merci Sven”: Lochristinaar op meet-and-greet met Sven Nys!

Jean Marie
0 reactie(s)
sven nys merci

© Bennie Vanderpiete

Veldrijder Sven Nys is bezig aan zijn laatste seizoen. Op 20-jarige leeftijd zette hij zijn eerste stappen in het professionele circuit van de veldritsport. Negentien jaar later oogt zijn palmares rechtuit indrukwekkend: 287 overwinningen bij de profs, 2 maal wereldkampioen, 9 maal Belgisch kampioen.

In 2007 en 2013 won hij de Kristallen Fiets, in 2006 werd hij verkozen als sportpersoonlijkheid van het jaar.
Op 39-jarige leeftijd is hij nu hij bezig aan zijn laatste seizoen. Dat wordt afgesloten met een bijzonder hoogtepunt. Op 5 en 6 maart 2016 verwacht men 16.000 fans die afscheid komen nemen in het Antwerps sportpaleis.

“Merci Sven” wordt een evenement met topsport en veel herinneringen. Met uiteraard Sven Nys, maar ook tal van huidige en voormalige wereldkampioenen, Dj’s, muzikanten en als afsluiter een heus schlagerfestival.

Crelan, sinds 2008 sponsor van Sven Nys, wil dit afscheidsjaar niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Samen met de kampioen roepen ze daarom alle fans op hun herinneringen te delen op de website http://www.wijwarenerbij.be/ . De voorbije maand nam onze fotograaf en veldritfan, Bennie Vanderpiete ook deel. Hij stuurde een foto in van Sven Nys die behendig een bocht nam in de superprestigecross van Gavere op 16 november 2014.
Ook in Lochristi was Sven Nys al te bewonderen. In 2013 nam hij deel aan de Baloise Belgium Tour (Ronde van België). Ook toen kreeg onze fotograaf hem voor de lens.

Merci Sven Nys

Eerder deze week kreeg Bennie dan bericht dat zijn inzending behoorde tot de foto’s die Sven Nys uitgekozen had. Het levert hem 2 tickets op voor het evenement “Merci Sven” met als toemaatje een meet-and-greet met de kampioen.

Deelnemen kan nog steeds door foto’s te delen op de website http://www.wijwarenerbij.be/ . Sven Nys zal ook de komende tijd op regelmatige basis nog winnende foto’s uitkiezen.

Crelan vind je hier in de buurt bij verzekering- en bankkantoor De Koning in Dorp West. www.dekoning.be.