“Run for Life“ loopt voor het Kinderkankerfonds

Bennie
1 reactie(s)
Run for Life basisschool Sint Jozef Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Esther Welmers is moeder van 2 kindjes, die school lopen op de Vrije Basisschool Sint-Jozef.
“Aanvankelijk had ik het idee om een halve marathon te lopen voor het Kinderkankerfonds” vertelt Esther ons. “Maar het is ander uitgedraaid”.

Van “Goede Doelen Strijders” tot “Run for Life”

“Een aantal leerlingen van de vrije Basisschool richtten 2 jaar geleden de Goede Doelen Strijders (GDS) op. Zij zongen toen Kerstliederen aan de uitgang van Delhaize en de opbrengst werd gebruikt om luiers te kopen voor de voedselbank van deken Chris Simoens. Vorig jaar – ik nam toen de coördinerende rol op mij – verkochten we zelfgemaakte koekjes. We konden toen 1.150 euro schenken aan het dierenasiel Gent.
Toen Giske – een meisje dat schoolloopt op de VBS – terug kanker had, besloot ik iets te doen ten voordele van het kinderkankerfonds. Ik dacht aan het lopen van een halve marathon.
Maar toen deed ik een oproep op facebook of er nog ouders waren die wilden meelopen. Wat begon als een individuele actie, groeide uit tot een groepsgebeuren. De respons was enorm en er sluiten zich nog steeds lopers aan. We zijn ondertussen al met meer dan 75 enthousiastelingen, bijna allemaal ouders van leerlingen van VBS St-Jozef en een tiental leerkrachten.”

Lopen voor het goede doel tijdens Marathon van Gent

“Op zaterdag 28 oktober zullen we – onder het motto “Run for Life” - deelnemen aan de marathon van Gent. Een 5-tal lopers gaat voor de volle afstand, de anderen nemen deel aan de 5, 10 km of de halve marathon. We hebben een aantal sponsors en Degramec zorgde voor T-shirts voor onze actie. Onze groepsleden kunnen die kopen voor 10 euro.”

Collectebussen, confituur, koekjes en bellenblazers

“Voor onze actie knutselden we ook een 25-tal collectebussen die je kunt vinden op de toonbanken bij de zelfstandigen van Lochristi. Tot eind oktober kan je er een centje in steken.  En net als verleden jaar bakken we terug koekjes en maken we confituur.
De start van “de marathon van Gent” op 28 oktober is aan de Topsporthal. Daar zullen wij die dag met “Run for Life” ook staan met een tentje en een collectebus. We verkopen er dan onze koekjes, confituur en bellenblazers voor de kinderen. Ongelukkig genoeg kan ik - door een kwetsuur - nu zelf niet meelopen. Je zult me dus kunnen vinden in ons tentje…als ik onze lopers niet aan het aanmoedigen ben.

Steunt u ook “Run for Life”?

“Ons doel is om met “Run for Life” zo’n 3.500 euro op te halen. Met onze actie trekken we dan ook naar “De warmste week” van Studio Brussel die dit jaar plaatsvindt in het Provinciaal domein Puyenbroeck.
Ondertussen kunnen we uiteraard nog alle steun gebruiken. Iedereen is welkom op 28 oktober aan de Topsporthal aan de watersportbaan om onze lopers aan te moedigen. En wie niet kan komen, kan steeds iets doneren in onze collectebussen of een gift overschrijven op onze rekening BE 54 7440 6648 4597.
Geïnteresseerden in een potje confituur of een zakje koekjes mogen contact opnemen via mail runforlife@jerenes.com of ze komen op 25 en 26 november naar de ingang van AD Delhaize. Daar verkopen we dat weekend ook onze lekkernijen.”

Lochristinaar was erbij toen de lopers hun T-shirt afhaalden. Daar hoorde uiteraard een groepsfoto bij. Veel succes Esther en alle lopers van “Run for Life”!