100 jaar Beervelde: Oproep fotografen en kunstenaars “Kunst in het Koetshuis”

Bennie
0 reactie(s)
100 Jaar Beervelde - Oproep Kunst Koetshuis © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Het programma voor de festiviteiten  “100 jaar Beervelde” krijgt steeds meer vorm. Tijdens de familiedag op zondag 5 september zal er ook een tentoonstelling zijn. De organisatie is daarvoor nog op zoek naar mooie foto’s of beeldende kunst.

Het programma met de festiviteiten rond “100 jaar Beervelde” krijgt steeds meer vorm. Binnenkort kan u er hier uitgebreid alles over lezen. Maar we mogen nu al een tipje van de sluier lichten. Op zondag 5 september zal er een familiedag zijn, met o.m. een tentoonstelling met foto’s en beeldende kunst. Die expositie kan van 11.30 tot 19 uur gratis bezocht worden in het koetshuis van het Park van Beervelde.

De tentoongestelde foto’s zullen allemaal in Beervelde genomen zijn. Ook de kunstwerken zullen een band hebben met de 100-jarige (deel-)gemeente.

100 Jaar Beervelde - Oproep Kunst Koetshuis © Annick Gentier

Fototentoonstelling

Drie fotografen uit de lokale media zegden al toe om met een aantal foto’s te exposeren. Maar ongetwijfeld loopt er nog heel wat fotografisch talent rond in Beervelde en/of zijn er mensen die mooie beelden hebben uit de gemeente. De foto’s moeten geen nieuwswaarde hebben. (Die foto’s komen eind september aan bod tijdens een retro tentoonstelling die terugblikt op het grote en kleine nieuws van 100 jaar Beervelde). Voor de tentoonstelling op 5 september zoekt men eerder “mooie beelden” die in de deelgemeente genomen werden.

Hebt u dergelijke foto’s die mogen getoond worden, stuur die dan per mail of via “we transfer” naar info@Beervelde100.be 

Uit alle ingezonden foto’s zal een selectie gemaakt worden. Van een aantal beelden zal een afdruk gemaakt worden, de andere foto’s worden op scherm getoond. De foto’s die in aanmerking willen komen voor een afdruk moeten minstens 8,5 MP (of dus minimaal 2400 x 3600 pixels) groot zijn.

100 Jaar Beervelde - Oproep Kunst Koetshuis © Bennie Vanderpiete

Ook beeldende kunst

De nadruk van de tentoonstelling zal op foto’s liggen, maar er is ook nog plaats voor beeldende kunst. De kunstwerken - beelden, sculpturen, schilderijen, ... – die in aanmerking willen komen moeten wel een directe band hebben met Beervelde, ofwel door de kunstenaar ofwel door het onderwerp. Wie die dag dus graag een werk toont aan het grote publiek, mag nu al een mailtje met een afbeelding en een korte beschrijving (onderwerp, afmetingen, waarde, naam en telefoonnummer, wat is er nodig om het werk te exposeren...) sturen. Uit alle inzendingen zal dan eind juli een keuze gemaakt worden. De kunstenaars van de weerhouden werken worden dan gecontacteerd. Zij mogen op 5 september ’s, in de loop van de voormiddag, hun werk komen brengen en om 19 uur terug ophalen. De organisatie zal zorgen voor de verzekering van de tentoongestelde werken.

100 Jaar Beervelde - Oproep Kunst Koetshuis © Bennie Vanderpiete

Praktisch

De organisatie doet het nodige voorbereidende werk om het kunstwerk te tonen (bestellen van panelen of houten staanders, bevestigingen aan de muur voorbereiden, ..). Deelnemen aan, en bezoeken van, de tentoonstelling is volledig gratis. Bij elke werk /elke foto komt een kaartje met de titel van het werk en de naam van de kunstenaar/fotograaf.

Wie één of meerdere foto’s wil insturen of kunstwerken wil voorstellen, kan dit t/m woensdag 14 juli naar volgend mailadres: info@beervelde100.be met als titel “Tentoonstelling 5 september 2021”.

Meer info vindt u op http://www.beervelde100.be/wp-content/uploads/2021/06/Tentoonst-100-jaar-Beervelde_oproep_kunstenaars.pdf

100 Jaar Beervelde - Oproep Kunst Koetshuis © Annick Gentier

(Foto's © Bennie Vanderpiete & Annick Gentier)