1.605 kinderen genieten van een zonovergoten buitenspeeldag

Bennie
0 reactie(s)
Buitenspeeldag Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Gisteren vond in heel Vlaanderen de 11de buitenspeeldag plaats. Mede dankzij het mooie weer werd het een recordeditie. Ook in Lochristi, waar maar liefst 1.605 kinderen deelnamen.

Buitenspeeldag met 257 gemeenten

De buitenspeeldag werd in 2008 opgestart als initiatief van de Vlaamse overheid en Nickelodeon. Heel wat lokale besturen sprongen de afgelopen jaren mee op de kar, net als de kinder- en jeugdzenders Ketnet, VTM KZoom en Studio 100 TV. Deze 4 zenders blijven dan van 13 tot 17 uur op zwart om de kinderen te motiveren zeker buiten te spelen.

Woensdag was er de 11de buitenspeeldag. Opnieuw een recordeditie met maar liefst 435 activiteiten georganiseerd in 257 Vlaamse en Brusselse gemeenten. Meer dan honderdduizend kinderen namen deel.

Ook Lochristi kent recordeditie

De verkeervrije speelzone aan Orphanimo en de Koning Boudewijnlaan kende een ware overrompeling. Meer dan 1.600 kinderen namen deel aan deze zonovergoten buitenspeeldag. Meer dan ooit voordien. Maar ondanks de massale opkomst verliep alles vlekkeloos en uitermate vlot. Dank aan een erg puike organisatie en – net als verleden jaar – meer dan 100 vrijwilligers om te helpen.

Liefst 28 attracties

Een heel erg mooie opkomst en niets dan glunderende gezichten. Niet verwonderlijk want men had maar liefst 28 attracties voorzien met heel wat nieuwigheden. De oproep om met de fiets te komen werd goed opgevolgd en vlakbij de grote fietsparking was er de mogelijkheid om de tweewieler te laten registreren.

Dit jaar geen optreden, maar men had Dr. Bubbles ingehuurd. Daar konden de kinderen reuzegrote zeepbellen maken. Het was een van de populairste activiteiten, samen met de ponyritjes en de waterspelletjes zoals de Zorbabal (de opblaasbare cilinder waarin je op het water kon lopen). Maar zelfs een eenvoudige gazonsproeier bleek een leuke, verfrissende, attractie. Voor de kleutertjes terug een eigen kleuterdorp met zelfs een heuse knuffelboerderij.

Tussen al het speelplezier door ook de nodige “bewustmaking” van onze jongeren, met onder meer de “afvalknaller” en het drugpunt met VR-brillen.
Heel erg leuk ook Radio Orphanimo aan de ingang van het speelterrein. De presentatoren zorgden niet enkel voor de nodige animatie maar hadden zelf ook veel plezier. Ook kinderen die hun ouders zochten of hun geldbeugel verloren hadden, konden hier terecht.

Drank- en eetstandjes

De lokale jeugdverenigingen zorgden terug voor de nodige drank- en eetstandjes. De jongens van KSA Zaffelare verkochten ijsjes en dat bleek bij dit warme weer een schot in de roos. Aanschuiven moest je ook bij de drankstand van JH Lodejo en het schepsnoep bij Speelplein Joepla. Maar zelfs de hamburgers, hotdogs en frietjes gingen vlotjes over de toonbank.

Ook de organisatie speelde goed in op het zomerse weer. Behalve extra zonnecrème werd er gratis drinkwater aangeboden. Iets waarvan heel wat kinderen gretig gebruik maakten.

Op naar editie 2019! Geniet in afwachting alvast van onze fotoreeks van de buitenspeeldag.