2de Kortfilmfestival op 27 maart 2021

Bennie
0 reactie(s)
Kortfilmfestival Lochristi © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

De cultuurraad van Lochristi plant een 2de editie van het kortfilmfestival. Filmliefhebbers zijn op 27 maart 2021 welkom in het nieuwe JH Lodejo.
 
In 2019 organiseerde de cultuurraad een eerste editie van het Lootse Kortfilmfestival. Toen - op zondag 1 september - in open lucht in de tuin van de Dekenijwoning.
Uiteraard had die eerste editie te kampen met enkele kinderziektes. Er diende o.m. bijkomende verduistering aangebracht. Maar het was een fijn en verfrissend initiatief.

In 2021 presenteert de cultuurraad een nieuwe lading kortfilms. Een gevarieerde selectie - zowel inhoudelijk als naar oorsprong - brengen, dat is de bedoeling. De organisatie zal opnieuw zorgen voor een zeer divers aanbod, met een duidelijke of subtiele link met Lochristi. Het gaat ten slotte om het Loots Kortfilmfestival. Zowel beginnend talent als gevestigde waarden zullen met hun productie aan bod kunnen komen.

Kortfilmfestival Lochristi © Bennie Vanderpiete

Filmliefhebbers, of liefhebbers van sfeer en gezelligheid, kunnen op zaterdag 27 maart 2021 terecht in het nieuwe JH Lodejo voor een middag- en avondvullend programma. Dat vindt dus plaats op een nieuwe locatie met optimale verduistering en waar slecht weer geen spelbreker kan zijn. Het evenement is gratis toegankelijk maar reserveren zal nodig zijn. 

De kortfilms die de selectie halen, zullen aangekondigd worden op de facebook-pagina van de cultuurdienst van de gemeente. Er is ook reeds een evenement op FB aangemaakt (https://www.facebook.com/events/2855889368022897 ).

Uiteraard houden we u de komende maanden met Lochristinaar.com ook op de hoogte. Een terugblik op de eerste editie van het kortfilmfestival vindt u hier: https://www.lochristinaar.com/nieuws/kortfilmfestival-een-terugblik

Kortfilmfestival Lochristi © Bennie Vanderpiete