35 jaar Wiels ongecensureerd

Het boek over en met Miguel Wiels werd vorige week voorgesteld in de Sint-Pietersabdij. Tal van Bekende Vlamingen waren aanwezig en spraken over hun samenwerking met deze topmuzikant uit Beervelde. Ongecensureerd is 175 bladzijden dik. We schenken er eentje weg.

Hij is 35 jaar pianist en staat al die tijd ook op het podium, al zag je hem zelden helemaal. Wat verscholen achter de piano. Hij trad voor het eerst contractueel op in 1983. Miguel was pas 11.

Hij is/was componist bij K3, Paul De Leeuw, De Notenclub, Niels Destadsbader en The Magical Thunderbirds.

‘Ongecensureerd’, toont Miguel Wiels in een groter spectrum.Ook muzikant, AA Gent-supporter, vader, echtgenoot, loyale vriend en drijvende kracht achter collega-muzikanten.

Miguel Wiels

De unieke herinneringen en verhalen beginnen bij zijn kindertijd en eindigen met een blik op de toekomst. Aan de hand van gesprekken met vrienden en familie, schetst 35 jaar Wiels een beeld van de hoogte- én dieptepunten uit zijn carrière. Onder meer Niels Destadsbader, vrouw Free Souffriau en Gert Verhulst nemen het woord. Over zijn rol in het succes van K3 en hoe hij steeds de regisseur is van elke show. Over zijn keuze om te leven buiten de spotlights, in dat kleine Beervelde.

Wat humor ook tijdens de persvoorstelling, zelfkritiek in het boek en zo leer je deze BB of Bekende Beerveldenaar beter kennen.

Voorstelling boek Miguel Wiels

Op pagina 40 komt oud-leraar Maurits Van der Vennet aan het woord:

“ In de klas was Miguel geen haantje de voorste. Als hij muziek speelde echter, en dat mocht hij af en toe wel eens op school, kwam er toch een ander soort Miguel te voorschijn. Ik herinner mij een schoolfeest waar Miguel orgel zou spelen. Wel die jongen speelde niet gewoon op dat orgel, hij bezat werkelijk het hele schoolfeest. Hij commandeerde alles en iedereen die eraan meewerkte, had voor iedereen instructies en zijn mening klaar en speelde ondertussen nog gewoon verder orgel ook. De hele show was van hem.”

Het resultaat is een meeslepend relaas over 35 jaar succes en falen, over een bijzonder gastvrij man die iedereen meeneemt in zijn succes maar diezelfde mensen ook regelmatig tot wanhoop drijft, lezen we op de achterflap.

Exemplaartje graag?

Je krijgt het boek gratis. Hoe oud was Miguel Wiels toen hij voor de eerste keer contractueel optrad? Stuur je antwoord met titel ‘Wiels’ naar info@lochristinaar.com uiterlijk op 28 oktober 2018. Er kan er maar ééntje winnen. Het boek wordt je toegestuurd.

35 jaar Wiels

Scroll naar boven