37ste Dakar Rally met Beerveldenaar Daniël Cnudde

Jean Marie
2 reactie(s)

Van 1 tot 17 januari 2015 wordt in Zuid-Amerika de 37ste editie van de Dakarrally gereden. Het team van Cor Bezemer – Daniël Cnudde en Glenn Moerman nemen deel met een MAN TGA 18.480 4x4 en dragen stamnummer 538.

Voor twee van hen is het bijna routine geworden maar voor Glenn Moerman die bij Neyt Trucks werkt is het zijn vuurdoop.

Antwerpenaar Cor Bezemer (10.06.1947) mag dan wel verre Nederlandse roots hebben, toch is hij geboren en getogen op het Eilandje in Antwerpen. Dat de Antwerpse ondernemer (en routinier in alles wat met boten te maken heeft) in 2013 zijn 20ste keer “Dakar” reed, bewijst onomkeerbaar zijn grote passie. Zijn eerste deelname dateert immers van 1983 en zo is Cor al meer dan 30 jaar bij het gebeuren betrokken. Aanvankelijk zat hij steevast zelf achter het stuur van zijn vrachtwagen, maar gaandeweg schoolde hij zich om tot een volleerd copiloot. Hij houdt zich nu tijdens de wedstrijd dan ook uitsluitend bezig met de navigatie. Maar in de maanden die de Dakar voorafgaan, is hij “de bezige bij par excellence”, de drijvende kracht achter het team.

Daniël Cnudde (05.03.1955) behoort met zijn 18 deelnames tot de absolute “routiniers” van de Dakar. De Beerveldenaar heeft het allemaal meegemaakt: de steenpistes in Marokko, het zand van de Ténéré, de duinen in Mauritanië, de brousse van Senegal. Het begon allemaal in 1987, samen met André Van Damme in een Range Rover, eigendom van Cor Bezemer.  Nadien volgden nog een 13-tal Afrikaanse Dakars, zowel in vrachtwagens als in 4x4 wagens.  De 4de plaats bij de trucks in 1993 werd een absolute topper. Maar ook toen de Dakar haar tenten in Zuid-Amerika opsloeg, was Cnudde – beroepshalve MAN mechanieker bij Neyt Trucks - er meteen bij. Ondertussen is Daniël de vaste chauffeur van het Team Bezemer geworden.

Voor Glenn Moerman (13.10.1981) staat deze Dakar synoniem met een onvervalste “vuurdoop”. Want ondanks zijn jarenlange passie voor autosport, zat de Dendermondenaar nooit eerder in een rally- of racewagen.

 “Nul komma nul race ervaring, maar wel héél véél interesse”, zo bekijkt de Oost-Vlaming het in de voorbereidingsfase. En dus neemt Moerman deze uitdaging met beide handen aan en is hij vastberaden zich doorheen de “gezonde stress” – eigen aan de snelheid in de klassementsproeven en de avondinterventies aan de truck – te worstelen. Net als zijn voorganger Jan Van Der Vaet, is Glenn Moerman mechanieker bij Neyt Trucks in Lokeren en leeft dus al enige tijd mee met de rally raid activiteiten van Team Bezemer. Straks kan hij zijn 16-jarige ervaring als technicus in het assistentiepark etaleren. (Foto's: vorige deelname)