4 Uren & Run & Bike met alleen winnaars, “Loopcoach Bart Gunst 2” loopt het snelst

Bennie
0 reactie(s)

© Tekst & Foto Bennie Vanderpiete

De 18de uitgave van de 4 Uren Run & Bike strandde op een zucht van een record qua aantal deelnemers. Het was zeker een van de mooiste edities. De ploegen “Loopcoach Bart Gunst 2”, “De Dynamo Boys” en ”Rije Rudy rije” wonnen in hun categorie.

Lochristi beleefde deze namiddag een schitterende 18de editie van de 4 Uren Run & Bike. 54 ploegen verschenen aan de start: 4 Bike-teams, 10 loopploegen bij de jongeren en 40 “run teams” bij de volwassenen. De aangekondigde buien bleven uit. Integendeel, een herfstzonnetje zorgde de hele namiddag voor ideaal loopweer.

De loopwedstrijd lag al vrij snel in een beslissende plooi. Loopcoach Bart Gunst had 5 uitstekende lopers verzameld voor wat hij zijn tweede ploeg noemde. Het team met Niels Clincke, Pieter-Jan Serlet, Sammy De Vriendt, Thierry Courtens en Yvan De Graef bleek een maatje te groot voor de concurrentie. Ze rijfden, met maar liefst 120 gelopen rondjes, de overwinning binnen bij de loopploegen volwassenen.

Stax girls eindigden op een verdienstelijke 4de plaats en daarmee als het snelste team dat enkel uit dames bestond. De ladies mochten daarom een speciale prijs, geschonken door Decathlon, in ontvangst nemen. Elk van hen kreeg een looplichtje van de sportzaak uit Lochristi.

De Dynamo Boys waren dan weer de primussen bij de jeugd. De 8 sportieve knapen liepen maar liefst 102 rondjes in 4 uren. Zij keerden huiswaarts met de beker van de jongerenploeg. Maar het grootste vreugdetafereel beleefden we toch bij ploeg met buiknummer 10, één van de 2 teams van De Sprankel. Zij werden uitgeloot voor de Kinepolis-prijs: een reuze zak popcorn. Dat wordt smullen als ze dinsdag in de klas komen.

Rije Rudy rije” bleek dat weer het juiste motto bij de Bike-wedstrijd. Dit team met als sponsor garage De Clercq, reed maar liefst 229,5 kilometer op rollen. Het bleek voldoende voor de overwinning.

En dan was er nog de selfie-wedstrijd. “Neem een selfie voor de nieuwe affiche van de 4 Uren Run&Bike, en stuur die door” luidde de opdracht. En dat viel niet in dovemans oren bij Sabrina Celie, die maar liefst 2 foto’s doormailde. Zij won 2 filmtickets, geschonken door Kinepolis.

Zes ploegen/deelnemers dus die met een beker of een prijs huiswaarts mochten keren. Maar heel veel lof vanwege de deelnemers voor - alweer - een schitterende organisatie met heel wat vernieuwing. Het optreden van de Youth Band van de harmonie werd fel gesmaakt en had gerust wat langer mogen duren. Een voltreffer. En vooral heel wat blije gezichten. “Ik maak dit voor de eerste keer mee, maar kom volgend jaar zeker terug” zei iemand ons. Deze 18de editie van de 4 Uren Run & Bike telde enkel winnaars.


 

Lochristinaar was met 2 fotografen aanwezig. Maandag, rond de middag, mag u ons uitgebreid verslag verwachten. Enkele honderden foto’s genomen door Annick Gentier en Bennie Vanderpiete. Daarbij – uiteraard - ook alle ploegfoto’s. Proficiat aan alle deelnemers, en tot maandag!