4 Uren Run & Bike: niet lopen maar ontbijt en aperitiefconcert

Bennie
0 reactie(s)
Alternatief evenement 4 Uren Run Bike 2020

© Bennie Vanderpiete

Geen traditionele 4 Uren Run & Bike dit jaar. Maar met een ontbijt aan huis, en een aperitiefconcert, wil de organisatie op 8 november toch iets doen voor de vele sportievelingen, supporters, sponsors en hun goede doelen.

Dat er dit jaar niet gelopen en gefietst zal worden op de traditionele 4 Uren Run & Bike, is geen grote verassing. De 19de editie van deze sportieve namiddag was voorzien op zaterdag 7 november. Maar het is nu al duidelijk dat dergelijk evenement organiseren in de huidige omstandigheden onbegonnen werk is.

Toch bleef het bestuur van de 4 Uren Run & Bike niet bij de pakken zitten. Zij plannen nu - op voorwaarde dat de situatie gunstig evolueert en de gemeente de toelating geeft - een alternatief evenement op zondag 8 november.
“Zo kunnen we toch iets doen voor de vele lopers en fietsers die elk jaar deelnemen, de tientallen sponsors en honderden toeschouwers die het evenement een warm hart toedragen en onze goede doelen die we steunen” klinkt het bij organisator Dirk Everaert en zijn team.
Het alternatieve evenement op zondag 8 november omvat 2 luiken: een ontbijt en een aperitiefconcert.

Het ontbijt

Inwoners van Lochristi zullen, via de website van de 4 Uren Run & Bike, op voorhand een ontbijt kunnen bestellen. Deze ontbijten worden op 8 november ’s morgens (op een tijdstip naar keuze tussen 07.30 uur en 10.30 uur) tegen een kleine meerprijs aan huis geleverd. Vroege vogels kunnen die dag hun ontbijt ook zelf afhalen bij de drive-in van de 4 Uren Run & Bike (Floréac, Beerveldsebaan 4, 9080 Lochristi).

Aperitiefconcert

Diezelfde zondag wordt er - van 10.30 uur tot 12.30 uur - een aperitiefconcert georganiseerd in Floréac. In de grote ruimte, waar de voorbije jaren ook de aflossingszone was van de 4 Uren Run & Bike, zullen 2 optredens plaatsvinden. Bovendien zal er - live - een kunstwerk gemaakt worden. Geïnteresseerden dienen zich vooraf - per bubbel - via de website van de 4 Uren Run & Bike. 

Coronaproof

De organisatie zal de nodige maatregelen nemen om dit evenement zo veilig mogelijk en in overeenstemming met alle richtlijnen te organiseren. Vooraf inschrijven is dus noodzakelijk, per bubbel wordt een tafel voorzien, tussen de tafels wordt voldoende afstand voorzien, mondmaskers zijn verplicht bij verplaatsingen, aan handgel en de nodige ontsmettingsmaterialen wordt gedacht.

Goede doelen

De opbrengst van het hele gebeuren wordt terug verdeeld worden onder een lokaal goed doel en 11.11.11. “Changemakers” is het thema van de actuele campagne van 11.11.11. (https://11.be/). Luein is - net als in 2019 - dit jaar het lokale goede doel ( http://www.luein.be/index.php).

Website en sociale media

De komende weken mag u zich verwachten aan heel wat bijkomende informatie. Op de sociale media zal o.m. bekendgemaakt worden wie er zal optreden en welke kunstenaar u aan het werk kan zien.
Binnenkort wordt de website van de 4 Uren Run & Bike ( https://4urenrun-bike.be/) aangepast en vanaf oktober kan u dan uw ontbijt(en) bestellen en/of uw plaatsen reserveren voor het aperitiefconcert.

Maar nu al 8 november noteren in uw agenda!