4 Uren Run & Bike: ook Sofia bestelt ontbijt - picknickconcert afgelast

Bennie
0 reactie(s)
4 Uren Run & Bike Ontbijt Sofia © Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Het Picknickconcert dat het team van de 4 Uren Run & Bike wou organiseren, kan niet plaatsvinden. Het “ontbijt aan huis” gaat door zoals gepland. Poetsvrouw Sofia vertelt er alles over.

Alternatief evenement

U kon hier vorige week al lezen dat de organisatie van de 4 Uren Run & Bike een alternatief evenement organiseert. Op zondag 8 november worden ontbijten aan huis bezorgd. Later die dag was er ook een picknickconcert gepland waar achtereenvolgens de Youth Band, Triodelo en Chris Corn zouden optreden. Dat picknickconcert was onder voorbehoud dat het gemeentebestuur en de veiligheidscel toestemming zouden verlenen voor het evenement.

Geen picknickconcert, wel ontbijt

Dinsdagnamiddag kwam er dan slecht nieuws. Daar het aantal besmettingen steeds maar toeneemt - ook Lochristi kleurt ondertussen donkerrood met 31 nieuwe besmettingen in 14 dagen - dringen bijkomende maatregelen zich op. Het picknickconcert mag niet plaatsvinden. Er is geen bezwaar voor het ontbijt aan huis. Een beslissing waarvoor de organisatie van de 4 Uren Run & Bike - gezien de omstandigheden - begrip heeft. “Ook de wijze waarop er vanwege het gemeentebestuur naar ons gecommuniceerd werd, vond ik zeer positief” aldus organisator Dirk Everaert. De 25 personen die al een plaatsje gereserveerd hadden voor dit picknickconcert zullen hun inschrijvingsgeld teruggestort zien.

Veiling kunstwerk

Het was de bedoeling om - tussen de optredens van het picknickconcert - een kunstwerk van Griet Vangampelaere te veilen. Die veiling zal nu online gebeuren, daarover binnenkort meer nieuws. Griet is één van de Lootse kunstenaars die deelnemen aan “Expo achter glas”, een initiatief van de cultuurdienst van de gemeente. Voor die tentoonstelling zal zij, op een gevel in Zaffelare, een kunstwerk maken dat zal aansluiten bij het project “Murals4Change” van 11-11-11. 

Ontbijt: aan huis besteld of afhalen aan de drive-in

Er kunnen dus wel nog royale ontbijten besteld worden. Die kosten 10 euro per persoon en kan u op zondag 8 november afhalen aan de drive-in in Floréac (Beerveldsebaan 4, 9080 Lochristi). Of u laat ze tegen een kleine vergoeding (3 euro per adres en enkel in Lochristi en deelgemeenten) bezorgen. Zo hoeft u die zondagmorgen niet naar de bakker te hollen. Een ideale gelegenheid bovendien om vrienden of familie eens te verrassen met een ontbijt aan huis! Wie vrouwlief wil verwennen, laat bij het ontbijtpakket ook nog een mooie azalea leveren (4 euro).
Reserveren kan enkel via de website van de 4 Uren Run & Bike ( https://4urenrun-bike.be/ ). De uiterste besteldatumdatum is 1 november, Bij de bestelling kan u opgeven wanneer het ontbijt gewenst is (07.30 - 08.30 uur, 08.30 - 09.30 uur, 09.30 - 10.30 uur).

Poetsvrouw Sofia en de goede doelen

Snel bestellen is de boodschap want om organisatorische redenen wordt het totaal aantal ontbijten immers beperkt tot 500 stuks. Al na enkele dagen waren er 35 reservaties en vanaf nu kan het snel gaan. De opbrengst van het ontbijt en het kunstwerk wordt terug verdeeld worden onder 11.11.11.  (https://11.be/) en een lokaal goed doel: OOOC Luein ( http://www.luein.be/index.php). Dat weet ook poetsvrouw Sofia (u herkent ongetwijfeld de Lootse cabaretière en comédienne Carine Stevens) die in Floréac aan het werk was. Maar we laten haar zelf aan het woord in het filmpje onderaan het artikel.

Website en sociale media

De geactualiseerde website van de 4 Uren Run & Bike - waar u alle informatie vindt en ontbijten kan bestellen - is sinds deze morgen aangepast ( https://4urenrun-bike.be/ ). Daar vindt u ook informatie over de goede doelen. Volg ook de facebookpagina van de organisatie ( https://www.facebook.com/4-urenlooplochristi-426125517506540) waar u de komende tijd meer nieuws en leuke filmpjes kan ontdekken.