47ste Lodejofeesten in De Kring

Bennie
0 reactie(s)
47ste Lodejofeesten in De Kring

JH Lodejo verhuisde eerder dit jaar naar het vroegere parochiaal centrum “De Kring” in de Dekenijstraat. Daar zullen nu ook de 47ste Lodejofeesten plaats vinden. De quiz en de Comedy Night bleven behouden. Nieuw zijn het “Slagerfest” en het “Jeugdbewegingsspel”. Binnenkort zou de afbraak van het oude Lodejo-gebouw kunnen starten.

47ste Lodejofeesten in “De Kring”

Doordat bij eerste openbare aanbesteding geen offertes ingediend werden, liep de geplande afbraak van de Lodejo vertraging op. Op 30 oktober 2017 volgde de goedkeuring door de gemeenteraad van een nieuw aanbestedingsdossier, aangepast aan de gewijzigde wetgeving in verband met overheidsopdrachten. Ondertussen verhuisden de jongeren hun jeugdhuis naar hun tijdelijke locatie in De Kring. Daar mogen ze gebruik maken van het vroegere (parochiaal) café, maar niet van de achterliggende feestzaal. Dit alles maakt dat de 47ste Lodejofeesten zullen plaats vinden in De Kring, maar hiervoor zijn er een aantal activiteiten waar minder deelnemers kunnen toegelaten worden. Vlug zijn is dus de boodschap.

Afbraak Lodejo in juni?

Ondertussen vernam Lochristinaar – voorlopig enkel officieus - dat een bouwfirma voor het project Lodejo gevonden werd (DERO Construct NV uit Zele – zij stonden ook in voor de bouw van dienstencentrum ’t Fazantenhof) en dat de start van de werken gepland is op 18 juni a.s.

Quiz “De slimste mens ter wereld”

De Lodejofeesten worden ook dit jaar gespreid over 2 weekends. De aftrap wordt op zaterdag 21 april om 20u30 gegeven met de traditionele quizavond. Deuren gaan open om 20u. Ploegen voor “De slimste mens ter wereld” dienen te bestaan uit 4 personen en kunnen online inschrijven via volgende link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfeh3sWxibZ9fwsOf2Iv7TYT512p8-nUknCgmpmBGYPgJ5ReA/viewform
Er is slechts plaats voor een 15-tal ploegen en een 5-tal teams schreven zich al in. Deelnemen kost 16 euro per ploeg maar niemand keert met lege handen huiswaarts. Iedereen prijs dus! De hoofdprijs dit jaar is een bezoekje - mét degustatie - aan Brouwerij van Steenberge voor 5 personen.

Comedy Night op vrijdagavond 27 april 2018

Vrijdagavond 27 april is er dan de comedy-avond, steevast een van de hoogtepunten van de Lodejofeesten. Dit jaar op de affiche: Jeron Dewulf, Soe Nsuki en Jeroen Verdick.
Jeron Dewulf is een Vlaamse acteur en stand-upcomedian van Chileense afkomst. Van 2003 tot mei 2006 vertolkte Dewulf de rol van psychiater Marc Dewaele in de televisieserie “Familie”. Hij speelde ook rollen in “Veel geluk, professor!”, “W817”, “Wittekerke”, “M!LF” en “Mega Mindy”. Naast acteren is Dewulf actief in het Vlaamse en internationale improvisatiewezen en sinds 2009 brengt hij stand-up comedy. In 2013, 2014 en 2015 was hij een van de vier stand-upcomedian in “Foute vrienden”.
Soe Nsuki speelde de voorbije jaren het voorprogramma voor Thomas Smith en Philippe Geubels en vorig jaar struinde ze de zalen af in een dubbelshow met Jens Dendoncker. In 2018 brengt Soe voor het eerst een eigen avondvullende show!
Jeroen Verdick – in het dagelijks leven financieel consulent - is een twintiger uit Turnhout. Hij zette pas in 2016 zijn eerste stappen op een podium. Dat jaar schopte hij het echter al tot de halve finale van Humo's Comedy Cup.
Ook voor de Comedy Night moet je snel zijn. Er zijn slechts 120 beschikbare plaatsen en dan gaat onherroepelijk het bordje “uitverkocht” op de deur. Tickets kosten 13 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. De deuren gaan open om 20 uur en het is lachen geblazen vanaf 20.30. Na de optredens blijft de bar open en zijn er streekbieren te verkrijgen.

Slagerfest op zaterdag 28 april

Geen ballenbadfuif dit jaar! Het was tijd voor iets nieuws en gezien de beperkte ruimte, gooit men het eens over een heel andere boeg.
Daarom een heuse “Schlageravond” met optredens van discokoning Mario Franco en zangeres Martine.
Op Ment TV wordt Mario Franco grijsgedraaid! Hij brengt Engelstalige (disco)nummers op eigenzinnige wijze in het Vlaams. Martine is dan weer gekend van haar hit “Cabellero”.
Tussendoor is er muziek van discobar Music Line en het Dj-trio Publi Party. Het wordt een avond vol sfeervolle en erg dansbare hits. Daarom ook de oproep om in aangepaste (ver)kleding te komen.
Deuren gaan open om 20 uur, kaarten kosten in voorverkoop 5 en aan de kassa 7 euro.
De leden van JH Lodejo maakten als publiciteit voor dit “Slagerfest” een serie erg leuke foto’s die allen genomen werden bij Slagerij Stefaan.

Jeugdbewegingspel op slotdag

Op de slotdag - zondag 29 april - is er dan het jeugdbewegingsspel. Hiermee grijpt men terug naar een oude traditie, want in het verleden organiseerde Lodejo al meermaals een grote spelnamiddag voor alle jeugdbewegingen. Het wordt een zoektocht in Lochristi voor 15- tot 18-jarigen.
Ondertussen zal het (hopelijk zonovergoten) terras open zijn, worden er hamburgers verkocht en kan men deelnemen aan het “Pietjesbaktornooi.

Nieuw logo

Aandachtige lezers zullen opgemerkt hebben dat JH Lodejo ook een nieuw logo heeft. In het oude JH was er – boven het gedeelte met de toog - een groot groen afdak. Onder leden werd dit gedeelte “de vis” genoemd. Het bleek onmogelijk dit afdak mee te verhuizen en het zal dus sneuvelen tijdens de afbraakwerken. Als eerbetoon bestaat het nieuwe logo nu uit een groene vis.
Dit nieuwe logo zal ook prijken op een aantal kledingstukken die de leden kunnen aankopen.