7de editie Lo Plage opent met politieke battle

Op 4 en 5 augustus is er de 7de editie van Lo Plage. Dit jaar stappen op vrijdagavond al de lokale politieke partijen in de arena. Ook deze keer gaat de opbrengst integraal naar “Welzijnsschakels” en dus naar “de vierde wereld” in Lochristi. Sport en ontspanning voor het goede doel!

Lo Plage op 4 en 5 augustus

Tot voor kort waren het nog “koning voetbal” en “Picasso Village” die regeerden op het terrein achter drankencentrale De Clercq (Dorp-Oost 133). Maar traditioneel vindt daar – het eerste weekend van augustus – ook telkens Lo Plage plaats, het tweedaagse sportief-recreatief evenement ten voordele van een goed doel.

In 2012 vatten Freddy De Wilde en Dirk Vanluchene het plan op om een sportief evenement te organiseren. Het moest een sociaal karakter hebben en “plezier maken” diende voorop te staan. Samen met Katrien Welvaert, die het duo vervoegde, besloot men een eerste Lo Plage te organiseren. Het werd een evenement waarbij een aantal gelegenheidsploegen het in drie disciplines tegen elkaar opnamen. Ondertussen werd het team versterkt met André – Dré – Rysselberghe en werd er ook elk jaar een goed doel gekoppeld aan het evenement. Deze ploeg vrijwilligers organiseert dit jaar – met de steun van “Welzijnsschakels” – op 4 en 5 augustus de 7de editie van Lo Plage.

Politieke battle op vrijdag, recreatieve ploegen op zaterdag en zondag

Met 200m³ zand worden er vooraf drie terreinen aangelegd. De deelnemende teams – minimum 5 personen met telkens minstens 1 dame op het speelveld – bekampen elkaar een hele dag lang in wedstrijdjes “strandvoetbal”, “beachvolleybal” en “petanque”.
Deelnemen kan op zaterdag, zondag of op beide dagen. Op het einde van elke dag wordt een klassement opgemaakt. Ook dit jaar gaat de opbrengst integraal naar een goed doel: “de vierde wereld in Lochristi.

Nieuw is de politieke battle op vrijdagavond. In aanloop naar de verkiezingen zullen de lokale politieke partijen elk een team samenstellen om te bepalen hoe de onderlinge sportieve krachtverhoudingen liggen. Benieuwd welke partij de meeste slagkracht heeft, een voetje voor heeft op de anderen of “het meeste ballen” heeft? Het publiek is welkom, de start van deze “politieke meeting” is om 19 uur.

BBQ, ballonvluchten en randanimatie

Op zaterdagavond – en dat is ondertussen ook reeds traditie – is er een lekkere barbecue, verzorgd door Jo Catering. Om 19 uur is er het aperitief, vanaf 19.45 uur kan er gesmuld worden.
Deelnemen kost 17 euro per volwassene en 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Inschrijven kan via de website van Lo Plage.
Op zondag zullen, als afsluiter van dit sportieve weekend, om 19 uur terug twee warme luchtballonnen opstijgen op het terrein in Dorp-Oost.
Voor de allerkleinsten voorziet men een zandbak en een springkasteel.

VROB zendt het hele weekend uit

Evenementenradio VROB mag dit jaar 3 kaarsjes uitblazen tijdens Lo Plage. Zij zenden het hele weekend uit vanop “het strand” in Dorp-Oost, van vrijdag 3 augustus om 16 tot zondagavond 5 augustus 20 uur en dit terug op de vertrouwde frequentie 97,2MHz.
Deze keer geen eetfestijn op vrijdagavond, maar VROB zal zorgen voor een aangepast programma met een muzikale verrassing. Ten slotte…een verjaardag dient gevierd!

Deelnemen?

Deelnemen aan Lo Plage kan in ploegverband. Elke ploeg moet minstens uit vijf deelnemers bestaan, met daarbij telkens minimum één vrouw/meisje actief op het speelveld. Een ploeg met enkel mannelijke spelers kan dus niet. Er is geen limiet op het aantal leden van een ploeg. Tijdens en tussen de wedstrijden mag er onbeperkt gewisseld worden, met daarbij de voorwaarde dat er minimum één vrouw op het speelveld blijft. Ook geen leeftijdsbeperking om deel te nemen; kinderen en senioren zijn dus welkom. Per ploeg wordt een bijdrage gevraagd van 50 euro. Inschrijven kan voor een van de twee, of beide, dagen en dit tot eind juli.

Nieuw dit jaar is de “business formule”. Inschrijven voor het sportieve luik en/of de barbecue kan via de website van Lo Plage (http://www.loplage.be/) of per mail loplage@skynet.be . Meer info kan telefonisch verkregen worden op het nummer 0494 04 29 63.

 

Scroll naar boven