Alicia Franck 17de op WK veldrijden na tuimelperte

Deze namiddag vonden de eerste wedstrijden op het WK veldrijden plaats. Om 13.30 uur gingen in Oostende de beloften van start. Om kwart over drie was het dan aan de vrouwen elite. Alicia Franck eindigde, na een ongelukkige val, nog op de 17de plaats.  

De topfavorietes voor de titel bij de vrouwen elite kwamen allemaal uit het Nederlandse kamp. De verwachting was dat er op het einde een volledig “oranje” podium zou zijn met Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Denise Betsema.

Vanuit Belgisch standpunt was het uitkijken hoe Belgisch kampioen Sanne Cant en – uiteraard – Alicia Franck zouden presteren.

In de eerste bocht na de start kwamen Alvarado en Sanne Cant ten val. Geen van beiden zouden nog helemaal in de kop van de wedstrijd geraken. Alicia Franck nam een kanonstart waardoor ze, bij de eerste passage op het strand, deel uitmaakte van een groepje met 5 koplopers. Betsema leidde de dans.
In de zandstrook na de passage op de dijk kwam Alicia, nog steeds in 5de positie, ongelukkig ten val. Haar voorwiel blokkeerde, ze ging over de kop en kreeg haar fiets nog op haar hoofd. Even bleef ze groggy liggen, verloor heel wat tijd maar besloot dan toch haar race verder te zetten. In de tweede ronde volgde ze op een 16de plaats.

Het parcours was loodzwaar. Niet enkel de passages door het zand en de brug, die we al kenden van het Belgisch kampioenschap 2017, maakten het loodzwaar. Ook de wind deed zijn duit in het zakje. Zeker tijdens de strook langs de waterlijn. Het werd een slijtageslag. 

Halverwege de wedstrijd kwam een drietal op kop met Betsema, Brand en de herboren Annemarie Worst. Sanne Cant passeerde als 7de plaats, Alicia reed in 15de stelling.

De drie Nederlandse dames maakten er een spannende strijd van, maar Brand kliefde net iets beter door het zand dan Worst. Betsema vervolledigde het podium dat dus zoals verwacht volledig Nederlands kleurde. Sanne Cant eindigde verdienstelijk 8ste, Alicia Franck finishte uiteindelijk op een 17de plaats. Goed doorgezet na die tuimelperte. Waar zou ze beland zijn zonder die ongelukkige val?

Onze lokale radio VROB mocht iets voor 18 uur bellen met Alicia Franck. Een gesprek dat live te volgen was op de radio (www.vrob.be en 87.6 MHz) en dat u hier ook kan beluisteren (klikken op pijltje van onderstaand geluidsfragement). 

Alicia Franck Interview VROB 

 

 

Scroll naar boven