Alicia Franck haalt 6de plek op het BK en is 5de in haar categorie

Jean Marie
1 reactie(s)
Alicia Franck haalt 6de plek op het BK en is 5de in haar categorie

© Bennie Vanderpiete

Ze reed als 6de over de streep. Haar ploegmaat, Laura Verdonschot werd tweede na Sanne Cant maar rijdt nog bij de beloften,  U23. Zo werd Laura Belgisch Kampioene U23 en 2de bij de elite +U23.

Alicia Franck kon starten van op de eerste rij tegen de dranghekkens aan en nam een zeer goede start. Ze kon zo als derde het zand induiken, net voor haar ploeggenote, Laura Verdonschot.

In de tweede ronde nam Laura Verdonschot het initiatief en verdapperde waardoor achtereenvolgens Alicia Franck en Ellen van Loy moesten afhaken. Jolien Verschueren rukte, na haar desastreuze start en ondanks de vele fouten, steeds meer op en ging in de derde ronde over Alicia Franck. Op het einde van de vierde ronde kwam Loes Sels bij Alicia Franck. Ze bleven de rest van de wedstijd samen.

Sanne Cant kon in de laatste ronde een kleine kloof slaan. Zij werd voor de achtste keer Belgisch kampioene. Laura Verdonschot was eigenlijk gestart in de categorie U23 en werd zo Belgisch kampioene bij de beloften. Ellen Van Loy kaapte het brons weg. Uiteindelijk finishten Loes Sels en Alicia Franck, na zes ronden, op de vijfde en zesde plaats “over all” op 2’14”.

Zo mocht haar ploegmaat, Laura Verdonschot, twee maal het podium op. Het is een mooie prestatie van Alicia om tussen de examenvoorbereidingen door en het herstel na haar ongeval een mooi BK te rijden. Bij de dames elite (U +23) eindigde ze op de 5de plek.

Alle uitslagen vindt u via deze link:

http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf2016/BKCCOOSTENDEUITSL...