“Allez, Chantez!” 450 enthousiaste zangers openen het nieuwe cultuurseizoen

Bennie
0 reactie(s)
Allez Chantez 2023 Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Het nieuwe cultuurseizoen werd gisteren ingezongen met “ALLEZ, CHANTEZ”. Maar liefst 450 deelnemers kwamen opdagen voor deze derde editie.

Allez, Chantez! uitverkocht

“UITVERKOCHT” stond er sinds donderdag op de gemeentelijke website waar je tickets kon reserveren voor “Allez, Chantez!”. Dankzij de mond-tot-mondreclame, de promotiecampagne van de cultuurraad en de steun van de lokale pers (met artikels in Lochristinaar.com en Nr9080) liep Uyttenhove gisterenavond helemaal vol. Het was al de derde keer dat Annelore Camps het nieuwe Lootse culturele jaar mocht openen met haar verbindend zangfestival. Maar gisteren kon ze rekenen op de steun van zo’n 450 enthousiaste zangers. Een heel pak meer dan de 165 à 180 deelnemers bij de eerste 2 edities.  

Allez Chantez 2023 Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Van "Opzij" tot "Du"

12 nummers had zangcoach Annelore voor deze zangstonde geselecteerd.Daarbij ook 3 Nederlandstalige nummers. Openen deed ze met “Opzij” van Herman Van Veen waarbij de hele zaal onmiddellijk “op het goede spoor” gezet werd. “Hit The Road Jack” was dan weer zo’n typisch “Gentse-Feesten-meezingnummer”. Bij “Aicha” werd dan voor het eerst duchtig met de armen gezwaaid. Maar het hoogtepunt van het eerste deel was ongetwijfeld de afsluiter “Dans je de hele nacht met mij”. De polonaise werd net niet ingezet.

Allez Chantez 2023 Lochristi - © Bennie Vanderpiete

“Na de pauze gaat het dak eraf” beloofde Annelore, maar die belofte was net iets te hoog gegrepen. “Let it be” was leuk om het tweede deel mee in te zetten en de klassiekers “La Vie en Rose” en “Zij gelooft in mij” waren fijne afsluiters. “Du” was deze keer “den Duitser in het repertoire waarbij je de ene voet een beetje voor de andere moet zetten. Het publiek genoot en de sfeer zat er goed in, vooral aan de zijde van de zaal waar de deelnemers rechtstonden.

Allez Chantez 2023 Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Op naar een 4de editie in 2024

Persoonlijk vonden we de nummerkeuze deze keer iets minder geslaagd dan bij de eerste editie in 2021. We herinneren ons nog steeds de samenzang bij “Total Eclipse of the Heart” en het ontroerende “Chasing Cars”. Toch blijft “Allez, Chantez!” een ijzersterke formule en een zeer laagdrempelig en verbindend evenement. Veel mooier kan je een nieuw cultuurseizoen niet openen. Een pluim voor de cultuurdienst en -raad, voor initiatiefnemer Rudy Tollenaere, en het is nu al uitkijken naar een 4de editie in 2024.

Fotoreeks

Hier alvast onze fotoreeks van het fijne event (Klikken op het facebook logo om de fotoreeks te openen).

Filmpje "Dans je de hele nacht met mij"