Autodelen met Partago

Jean Marie
0 reactie(s)

Zondag 27 mei was het zover. Lochristi heeft zijn eerste deelauto en die staat op de hoek van N70 en Bosdreef.

De familie Jackie Troch kocht een elektrische wagen in Frankrijk en stelt die gedurende 5 jaar als coöperant ter beschikking via Partago. De deelauto is een 5-deurs Renault Zoë met een autonomie van 150 km die de naam Bowie meekreeg.

Je kunt de wagen eventueel ook vinden aan de bib waar de gemeente ook oplaadpunten heeft. In totaal zijn er nu al 6 laadpalen.

Wie participeert, betaalt een uurtarief maar er wordt ook gekeken naar het verbruik. Wie economisch rijdt, verbruikt immers veel minder energie dan potentiële snelheidsduivels. Een aantal gebruikers zien dit als de ideale tweede wagen, anderen dan weer (vooral in steden) is dit hun enige auto.

Het lintje werd vervolgens doorgeknipt door de burgemeester terwijl velen zich nog toeterend soms een weg baanden richting last minute aankopen op de andere hoek.

Momenteel zijn er nog geen participanten in Lochristi en misschien verandert dit snel? Stilstaan is immers altijd achteruit gaan. Meer informatie? www.partago.be

Brasschaat is al even coöperant en misschien volgt Lochristi? Wie een proefritje wenst, kan ook tijdens de Eco Expo op 9 en 10 juni terecht op hun stand.