Autosalon Brussel

Jean Marie
0 reactie(s)
Autosalon Brussel

Tekst JMDB - Foto Toyota Belgium

Wat zal het worden? CNG, diesel, benzine, elektrisch of waterstof? Toyota heeft alvast met de Mirai die toekomst al voorhanden en kiest voluit voor hybride en plug in hybride. Uit een Europees consumentenonderzoek blijkt trouwens dat Toyota mooi op 3 staat voor betrouwbaarheid net na Lexus - hun premiummerk en Porsche.

Toyota zet twee Belgische premières in de kijker op de 98ste Brussels Motor Show met de vernieuwde CH-R die als eerste compacte cross-over volledig hybride gaat. Er is ook de nieuwe ProAce City Verso als ludospace met plaats voor 7 inzittenden op 3 zetelrijen.

De R&D-afdeling heeft 50 miljoen euro geïnvesteerd om de compacte cross-over CH-R aan de top van zijn klasse te houden. Onder de motorkap zoemen er alleen nog zelf opladende benzinehybrides. Liefst 23 verschillende modellen wachten op kopers.

Wagenpark

In 2019 reden er 5.889.210 personenwagens op onze wegen, al stonden die ook vaak stil. 51.04% is een dieselwagen (- 13% afgelopen 5 jaar), 46.01% rijdt op benzine en 1.88% is hybride (110.984).

Een hybride laadt zich al rijdend op bij het remmen en vertragen (remmen op de motor) wat toelaat tot 50% elektrisch te rijden en het brandstofverbruik met 30% te laten zakken. Een plug in hybride kan je ook opladen (autonomie 50 km) maar is ook uitgerust met een klassieke verbrandingsmotor.

Het merk is al jaren wereldleider - met 23 jaar Hybride ervaring - meer dan 24.000 aangevraagde patenten en 14 miljoen verkochte wagens.

92% van de bestuurders is bijzonder tevreden en zij bevestigen dat zij morgen zonder aarzelen wéér voor een ​​Toyota Hybride zullen gaan.

Meer info? http://www.garage-willems-toyota.be/

Toyota is ook actief in de rallysport en neemt nu ook deel - met onder meer Fernando Alonso - aan de Dakar in Saoedi Arabië.