Baloise Belgium Tour op 27 en 28 mei

Net na de verkiezingen komen de profrenners naar ons dorp afgezakt. De 12 pagina’s dikke folder gleed al een tijdje geleden je brievenbus in.

Ongetwijfeld topdagen voor de lokale horeca met de ploegenvoorstelling en dan ’s anderendaags de start. Het is de vierde maal dat deze rittenwedstrijd naar Lochristi komt. Vorige jaren was de Bank van de Post hoofdsponsor en nu is dat Baloise. Het is Golazo die dit allemaal organiseert.

Deze wedstrijd naar hier halen kost zo’n 22.500 euro zonder randkosten natuurlijk. We kunnen met politie, gemeentepersoneel, publi, … spreken van een totaal kostenplaatje in de buurt van het dubbele, al is het moeilijk becijferen. De gemeente had een samenwerking de afgelopen 4 jaar en nu moet eventueel verlengd worden.

We vroegen schepen Sandro Di Nunzio om een reactie:

“ Ik geloof dat het inderdaad 22.500 euro kost om de Ronde Van België naar Lochristi te halen. Daarmee doen we niet enkel de start van de eerste rit maar ook de ploegenvoorstelling de dag voordien. Het klopt ook dat hiermee randkosten gepaard gaan die niet volledig gecompenseerd worden door de opbrengsten.

Op dit moment overleggen we met Golazo (de organisator) of we opnieuw een start organiseren en aan welke voorwaarden. We zien het wel zitten momenteel om het opnieuw te organiseren. Het mag ons personeel niet nog meer belasten en de kostprijs moet aanvaardbaar blijven.

De keuze om dit tot op heden te organiseren is een beleidskeuze die door heel veel inwoners van onze gemeente wordt gesmaakt. Men kan daar voor of tegen zijn maar wij vinden de investering in alle geval meer dan verantwoord.

In die zin vinden wij dat ook de Ronde van België de investering waard is voor onze gemeente op vele vlakken Voor de inwoners, op sportief vlak, op sociaal vlak, voor de middenstand, voor de uitstraling van onze gemeente enzovoort. “

Het BK MTB moet op 20 en 21 juli doorgaan maar tot nu toe vond men geen organisator. Sven Nys is momenteel Belgisch kampioen MTB en was veelwinnaar in het Veldrijden. Hij is nu naar Golazo gestapt zodat het zou kunnen dorgaan.

Meer informatie : http://www.lochristi.be/Index.aspx?SGREF=21720

Scroll naar boven