Barista: tweede parkconcert bij De Keyser en de kok!

Bennie
1 reactie(s)
Barista in Zaffelare

© Tom Gorré

Op maandag 13 juli gaven Chris Corn and God’s Comics, als voorbereiding op hun concert op de Gentse Feesten, een try-out in de tuin van ‘De Keyser en de kok’ bij Klara Libert. Het werd een groot succes met zo’n 150 toeschouwers. Overal hoorde je: “Meer van dit!”.

Het viel niet in dovemans oren: op 19 augustus volgt een tweede optreden in Klara’s tuin, deze keer van de partyband Barista. Lochristinaar ging alvast even poolshoogte nemen bij Alain Uyttenhove, de (gemeenschappelijke) bassist van beide bands.

Het vervolg

“Bij Chris Corn and God’s Comics speel ik bas, net als bij Hammertime en Barista, twee andere bands waarvan ik deel uitmaak. We ontvingen de avond van de try-out bij ‘De Keyser en de kok’ heel veel positieve reacties, zowel over de muziek als het concept. Klara Libert was dan ook zeer snel gevonden was voor een vervolg.
Er is heel veel muzikaal potentieel in Lochristi en op muzikaal vlak beweegt er wel wat in onze gemeente. Maar het ontbreekt een beetje aan lokale opportuniteiten waar al dit talent zich aan het publiek kan voorstellen. Schitterend idee dus van Klara Libert om bands in haar tuin te laten optreden. Een pracht van een locatie, een hapje, een drankje en wat muziek zorgen dan al snel voor aangename sfeer. En zo komt er nu, op 19 augustus, met Barista een vervolg op dit eerste (mini-) parkconcert.”

Barista in Zaffelare

Barista – Het begin

“Barista is eigenlijk heel toevallig ontstaan. De gemeentelijke basisschool Lochristi, waar mijn kinderen school lopen, organiseerdeeen tweetal jaren geleden, een ‘muzikale namiddag’ voor de leerlingen. Kinderen en/of ouders die een muziekinstrument bespeelden, werden gevraagd om die namiddag een aantal liedjes voor de kinderen te spelen. Ik heb toen enkele muzikale ouders opgetrommeld om een gelegenheidsbandje te vormen: Kevin Doorakkers op gitaar, Steven De Roo op piano, Katy Satyn en Valerie Van de Putte als zangeressen en ikzelf op contrabas. We hebben dan ook de afsluitende receptie opgeluisterd. Zowel Kevin, Steven als ikzelf, alle drie uit Lochristi, hoorden wel iets in dit projectje en besloten om er mee verder te gaan. Ons instrumentarium – een contrabas, een piano en een gitaar – leende zich weliswaar tot het zachtere genre, maar we wilden eigenlijk veel liever toffe dansplaten spelen. Daarom ruilde ik mijn contrabas voor de basgitaar, Steven haalde zijn synths uit de kast en we gingen op zoek naar een geschikte frontman én een drummer. Als zanger konden we Patrick Dhoey uit Asse (bij Brussel) strikken. Een onevenaarbare muzikale duizendpoot, met wie ik jaren terug nog speelde bij MoGroove, destijds een vrij succesvolle partyband. MoGroove bracht een dikke 10 jaar terug een eigen album uit, waarbij enkele nummers zelfs de nationale radiozenders haalden. Patte – we houden graag zijn leeftijd geheim – is een uitstekende performer: het podium is zijn natuurlijke habitat.

Hij heeft energie voor twee, en is een onweerstaanbarewomanizer. Als drummer haalden we Pascal Lobelle uit Veurne binnen, een gemeenschappelijke muzikale kennis van Kevin en ikzelf. Notoir knorpot, maar een uitstekende drummer met een indrukwekkend muzikaal palmares. En zo was Barista compleet.”

Barista in Zaffelare

Barista – De muziek en het concept

“Barista trakteert je op een kleurrijke cocktail van tijdloze zeer herkenbare dansplaten. Van oude soul, funk over disco, R&B, reggae, pop en zelfs hiphop. En af en toe een vleugje rock. Sommige oudere uitstekende platen dreigen vergeten te worden en daar willen we iets aan doen. Bij ons passeren dus James Brown, Frankie Valli & the Four Seasons, Stevie Wonder, Kool & the Gang, Chic, Prince, maar ook Robbie Williams, Beyoncé, Fatman Scoop, Bruno Mars en nog meer zeer herkenbaar heupenstimulerend werk. Beetje tijdloos, deels old school, altijd garant voor een fijn feestje, en steeds met de nodige stijl. Een lijn die we doortrekken in onze look.

Het optreden

Op 19 augustus speelt Barista bij ‘De Keyser en de kok’. De formule is dezelfde als toen bij Chris Corn and God’s Comics. De inkom is gratis, voor de consumpties betaal je een democratische prijs. De ‘tuinpoorten’ gaan open om 19.30 uur en omstreeks 20.30 uur start de band. Er wordt wel gevraagd je komst vooraf kenbaar te maken door in te tekenen op Barista’s facebookevenement (zie www.facebook.com/barista.dance).

Barista in Zaffelare

Nog meer concerten

Niet getreurd voor wie er op 19 augustus niet bij kan zijn. Barista treedt immers ook op op de Voskesfeesten van de Chiro Lochristi op 12 september 2015.
En voor Klara Libert staat het nu al vast, er komt een vervolg aan die “Parkconcerten” bij ‘De Keyser en de kok’. Volgende zomer zullen er - misschien niet elke week maar toch geregeld - opnieuw optredens in Klara’s tuin georganiseerd worden.
We kijken er alvast naar uit. En wie voorstellen heeft, kan steeds met Klara contact opnemen.

Maar eerst wordt u massaal verwacht op woensdag 19 augustus voor een gezellig feestje met de mannen van Barista!