België – Hongarije: Picasso Village juicht vier keer! Op naar de finale?

Bennie
0 reactie(s)
EK België Hongarije Picasso Village

© Bennie Vanderpiete

Zondag liep Picasso Village weer aardig vol. Onze Rode Duivels speelden de Hongaren naar huis met en klinkende 4-0 overwinning. Op naar de finale?

EK België Hongarije Picasso Village

De tegenstander: Hongarije

Je zou het niet verwachten op een zondagavond. Ten slotte begon, enkele uren later, voor velen de nieuwe werkweek. Maar Picasso Village liep weer aardig vol voor de eerste wedstrijd van onze Rode Duivels in de knock out fase. Deels ook door de vele jongeren die, nu de examens achter de rug zijn, ook mee kunnen vieren met de successen van ons nationaal voetbalelftal. Tegenstander in de achtste finales was Hongarije. Een haalbare kaart. De Hongaren waren, weliswaar met de nodige dosis geluk, groepswinnaar geworden na een gelijkspel tegen het Portugal van Ronaldo. Maar onze Rode Duivels hadden op elke positie zoveel meer klasse in huis.

EK België Hongarije Picasso Village

Sfeer van bij het begin

In tegenstelling tot de vorige drie wedstijden, nu geen tent meer op het middenplein. Kijken in open lucht is, als het droog blijft, nog net iets intenser. Bovendien hadden Ben en Martin, net als voor de wedstrijd tegen Ierland, KAA Gent-sfeermaker Kurt Verhelst uitgenodigd.

In ware stadionspeakerstijl nam hij, samen met het publiek, de ploegopstelling door. De sfeer zat er zo onmiddellijk goed in. En dan was het de beurt aan de kleine Adam Abdelkader, nog geen drie jaar oud. Het jongetje mocht, volledig uitgedost als een Rood Duiveltje, bij Kurt op het podium om een liedje te zingen en een dansje te doen. Het leverde hem een applaus op van de ca 1.500 aanwezigen.
Geen wedstrijd deze keer waarbij de mooiste “Duivelin” beloond werd met een waardebon van Pabo. Wel aanwezig op de terreinen van Picasso Village was sponsor Sleeplife. In hun container de droom van elke jongen: een voetbaldekbed, een rood duiveltje en tricolore kussens.

EK België Hongarije Sleep Life

Traditiegetrouw beklommen Benjamin Bundervoet, burgemeester Yves Deswaene en Renaat de Geyter terug het podium om te openen met de Brabançonne. En na de laatste noot verscheen aan de hemel een regenboog. Een goed voorteken?

EK België Hongarije Picasso Village

De wedstrijd

We hadden op dit EK nog niet veel flitsend voetbal gezien van onze “gouden generatie”. Maar als het om de knikkers gaat, kunnen onze Duivels altijd iets meer. En het was deze keer niet anders. Van bij het begin grepen ze de Hongaren bij de keel met flitsende acties. Na 10 minuten was het een eerste keer raak. Een zoveelste prima voorzet van De Bruyne werd staalhard binnen gekopt door Toby Alderweireld. Picasso Village ging een eerste keer uit de bol.
Iedereen verwachtte een walk over van onze Duivels maar zover kwam het niet. Veel goede wil en mooie acties in de eerste helft. Maar telkens was het “net niet”. Ook de Hongaarse doelman Gabor Kiraly, nochtans al 40 jaar, demonstreerde menig keer zijn klasse.

EK Voetbal 2016 Lochristi

Na de pauze kwamen de Hongeren dan zelfs opzetten en creëerden een aantal uitstekende kansen. De Belgen zakten even wat weg. Twintig minuten voor tijd liet Wilmots dan Yannick Carrasco invallen voor Dries Mertens. Iets later verving hij ook nog Romelu Lukaku door Michy Batschuayi. Een wissel die loonde, want kort nadien stond Michy op de goede plaats om een voorzet van Hazard binnen te trappen. En die laatste scoorde, na een weergaloze dribbel dan nog de 3-0. Picasso Village vierde feest.

Net voor affluiten zorgde Carrasco dan, op aangeven van (alweer) De Bruyne, voor de 4-0. De Hongaren naar huis gespeeld. Na het affluiten de nodige vreugdetaferelen; een feestje werd ingezet.

EK België Hongarije Picasso Village

Kwartfinale tegen Wales

Vrijdag volgt dan de kwartfinale tegen Wales. De wedstrijd start om 21 uur en wordt gespeeld in het Stade Pierre Mauroy te Rijsel. In de kwalificaties voor dit EK speelden we al twee keer tegen Wales. Thuis beperkten we de schade met een gelijkspel, 0-0. Maar in Wales gingen we met 1-0 de boot in. Een doelpunt van hun sterspeler Gareth Bale. Normaal gezien zou Thomas Vermaelen - aan een heel sterk tornooi bezig - de ideale man zijn om de Welsche vedette op te vangen. Jammer genoeg pakte Vermaelen tegen de Hongaren zijn tweede gele kaart en moet de wedstrijd tegen Wales missen.
Laat ons hopen dat het ons niet zuur opbreekt.

Maar dat zien we dan komende vrijdag op Picasso Village.

Geniet alvast van onderstaande fotoreeks die we namen tijdens België- Hongarije.