Bestel vlug nog uw hapje en drankje voor het online schoolfeest GBS Lochristi

Het schoolfeest in GBS Lochristi is een traditie. En daar kan zelfs corona niets aan veranderen. Al moet het dit jaar online i.p.v. live. Het oudercomité zorgt alvast voor de hapjes en de drankjes.

Online schoolfeest

Sinds 2012 vindt het schoolfeest van GBS Lochristi plaats tijdens het Pinksterweekend. Maar voor het tweede jaar op rij strooit corona roet in het eten.  En dus besloot men om deze keer een “coronaproof-bubbelfeest” te organiseren.
Alle leerlingen zijn al enige tijd, onder leiding van hun respectievelijke juffen en meesters, bezig met het instuderen van hun opvoering. Die optredens worden dan opgenomen en zullen allemaal op zaterdag 22 mei online vertoond worden op een speciale, gesloten, website. De link van die website wordt per brief meegedeeld aan de ouders. Net als bij de échte televisie, zullen er tussen de optredens reclameblokken zijn om de sponsors te bedanken.  Deze “broodnodige boodschappen” worden deze keer gebracht door de leerlingen van het  5de  en 6de leerjaar.

GBS Schoolfeest - © OC GBS Lochristi

Take Away

“Geen schoolfeest zonder hapje of drankje” dacht het oudercomité.  Dus zorgen zij voor een “Take Away” waarin iedereen ongetwijfeld zijn gading vindt. Nog tot en met woensdag 19 mei kunnen er BBQ-pakketten (met – naar keuze – worst, saté en steak of vegetarisch), dagschotels (kalfsblanket, vogelnestje of vegetarisch) of drank- en aperitiefpakketen besteld worden via volgende link  https://schoolfeestlo.gbslochristi.be/bestellingen/

Daar geef je ook het tijdslot op, wanneer je je bestelling wil afhalen (tussen 9 en 10 uur, tussen 10 en 11 uur, tussen 11 en 12 uur of tussen 12 en 13 uur). Dat kan dan op zaterdag 22 mei op de grote speelplaats van GBS Lochristi.

Leuke acties

En dan zijn er nog enkele leuke acties. AD Delhaize stelt een gevulde winkelkar ter beschikking. Die kan men (online) bekijken en dan schatten wat de winkelwaarde van de goederen in de kar is. Ouders en familieleden die over de link van de website beschikken kunnen online een gokje wagen en de  inhoud winnen. Bovendien maakten alle klassen van GBS Lochristi een kunstwerk. Die artistieke creaties worden online geveild via dezelfde gesloten website.
En zo wordt het ook dit jaar – ondanks corona – een bijzonder en onvergetelijk schoolfeest dankzij de leerkrachten en het oudercomité van GBS Lochristi. 

En volgend jaar….is er (hopelijk) terug een groot schoolfeest met live optredens en een fuif voor de ouders en sympathisanten!

(Foto's © Bennie VAnderpiete OC GBS Lochristi, Unsplash)

Scroll naar boven