Bezwaar werken R4 – Orchideestraat Oostakker

Jean Marie
0 reactie(s)
Bezwaar werken R4 – Orchideestraat Groenstraat Oostakker

Op het kruispunt aan de R4 – Antwerpse steenweg – Groenstraat en Orchideestraat starten in het voorjaar 2022 werken om het kruispunt veiliger te maken. Sleeplife stelde vast dat deze werken de verkeersveiligheid ter hoogte van hun winkel enkel zullen bemoeilijken.

Sleeplife is helemaal aan de andere kant van de brug onder de R4 gelegen. De winkel situeert zich op ongeveer 200 meter van de plek waar tiener Nikita Everaert in februari 2018 het leven liet.

 flitspaal N70 brug R4 Sleeplife Oostakker

Aan beide zijden van de flitspaal, die midden de parking werd geplaatst, komt een 5 meter lange haag. Dit stukje van 10 meter esthetisch groen maakt het voor klanten moeilijker de zaak te bereiken. Voor de aanvoer van alle meubilair wordt het wellicht al helemaal een huzarenstukje om tot achteraan richting magazijn te maneuvreren.

De zaakvoerder vindt verkeersveiligheid heel erg belangrijk maar zag zich genoodzaakt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen te stappen, toen hij vaststelde dat de bereikbaarheidsadviseur geen gevolg gaf aan de bezwaren en opmerkingen. Ook de algemene briefing naar de omwonenden toe bracht geen oplossing. Het haagje bleef op de plannen staan.

Nikita Everaert fietser overleden R4 Oostakker

ReactieSleeplife

“Als Sleeplife Oostakker tekenden wij inderdaad beroep aan, dit echter niet zonder voorafgaande gesprekken - zoals wordt geschreven - maar na meerdere pogingen om in dialoog te treden.

Wij zijn uiteraard absolute voorstander van een veiligere verkeerssituatie. Zoals de plannen nu echter ingetekend zijn, kan de veiligheid op het kruispunt waar wij gelegen zijn, allesbehalve verzekerd worden.

Wij zijn ervan overtuigd dat niemand de bedoeling heeft om een kruispunt dat al aandacht vereist, nog gevaarlijker te maken. Dat is het probleem gewoon verleggen. Wij hopen, zoals iedereen op een snelle, gepaste en vooral veilige oplossing. We vermoeden dat op deze manier alles in een stroomversnelling zal komen, wat we alleen maar kunnen toejuichen.”

Sleeplife Oostakker

Reactie AWV Jef Schoenmaekers

“We hebben officieel nog geen weet van de inhoud van het bezwaar. We kunnen dus ook niet inhoudelijk reageren. Het is zo dat er met alle bedrijven constructief overleg is geweest, ook met Sleeplife. We zullen nu bekijken wat de concrete vraag is en uiteraard een oplossing zoeken zodat de uitvoering van het project niet vertraagd wordt.”