Bio-VLAM Award 2022 voor Rawijs?

De 5 genomineerden Bio VLAM 2022 zijn bekend. Rawijs uit de Koning Albertlaan is er één van naast Bio-Planet, Brouwerij 3 Fonteinen, De Zuivelarij en Vitaetom. In september wordt één laureaat geselecteerd en ook gelauwerd op 23 september, de EU Organic Day.

Het is een initiatief van de biosector. In samenwerking met VLAM wil men innovatie en duurzaamheid belonen en bekronen. Twaalf bedrijven meldden zich aan en de jury moest 5 genomineerden kiezen.

De juryleden brengen deze zomer een bezoek aan de vijf genomineerden. In september wordt één laureaat aangeduid, die de Bio VLAM 2022 ontvangt.

De winnaar wordt beschouwd als een gepassioneerde en toonaangevende bio-ondernemer met een vernieuwende en stuwende kijk op product(ie) of proces van de biosector.

Wie is genomineerd?  (In alfabetische volgorde)

logo bio award 2022 Rawijs Lochristi

1/ Bio-Planet – https://www.bioplanet.be/nl – Kennen we van winkels in Destelbergen en Gent. Dienden een project ‘Belgische biologische baktarwe’ in. De samenwerking In 2022 werd uitgebreid van 4 naar 10 tien partners (zes bio telers, één bloemmolen, twee bio bakkerijen en Bio-Planet). Het resultaat is bio brood.

2/ Brouwerij 3 Fonteinen https://shop.3fonteinen.be/

Hier is het een netwerk met 100% lokale en biologische granen voor de brouwerij.

3/ De Zuivelarij –  https://dezuivelarij.be/

Weibrood met valorisatie melkwei. Bij De Zuivelarij uit Berlare gaan ze altijd op zoek naar eigen culinaire oplossingen om hun smaakvolle kaaswei te valoriseren. In samenwerking met sociale bakkerij Compaan brengen zij binnenkort een weibrood op de markt, dat zal verdeeld worden in enkele winkels van Bio-Planet.

4/ Rawijs –  https://rawijs.be/

Het is een totaalconcept als coöperatieve vennootschap. Het verhaal van Rawijs is dat van sociale innovatie, kennisinnovatie en do-it-yourselfinnovatie.

Deze coöperatieve vennootschap werd opgericht vanuit deelnemers. Zij hebben CSA mee op de kaart gezet in Vlaanderen.

Alex Floré: “Onze coöperatie van burgers biedt grondloze boeren de mogelijkheid om als meewerkend vennoot dan toch hun eigen landbouwdroom te kunnen waarmaken onder de vleugels van Rawijs. Samenwerken werkt.”

5/ Vitaeto

Innovatieve (serre)teelt biologische groenten en fruit. Ze telen een grote diversiteit aan producten, steeds met het grootste respect voor bodem en natuur. Hun splinternieuwe serre van 9500m² werd voorzien van de modernste snufjes ook op vlak van energiebesparing.

Scroll naar boven