Bioweek!

Van 7 tot 15 juni staat er een nieuwe editie van de Bioweek op het menu. Het is het feest van de biologische landbouw en voeding en ook hier is er Feest.

In Vlaanderen zijn er meer dan 100 activiteiten. Bij ons zijn er alvast 2. Dit jaar zijn er ook 13 ambassadeurs en één ervan is Micheline van Bioslagerij Meert uit Lokeren. Zij maakt bio omdat het werkt. Sofie van ’t Lang Leven was in 2013 bio-ambassadeur. Samen organiseren ze een fietstocht.

Zonder compromissen en geheel authentiek zijn ze al een hele tijd bezig met hun zaak. De groei van bio blijkt een blijver. De consument is duidelijk op zoek naar eerlijke en pure voeding.

5 redenen om bio te kiezen: lekker puur – goed voor je lijf – schone akkers- vriendelijk voor dieren en 100% toekomst. Dit is wat Bioforum Vlaanderen hoog in het vaandel draagt.

Fiets mee met Micheline en Sofie

Op zondag 8 juni kun je kiezen tussen twee routes. Voor de route van uit Lochristi is de afspraak aan de kerk om 13.15 uur om dan stipt om 13.30 uur te vertrekken. Er is een halte aan de zelfpluktuin Rawijs. Dan gaat het richting bioboerderij ’t Uilenbos in Moerbeke.

Na een korte uitleg daar over de boerderij wordt een lekker buffet aangeboden. De tocht in Lokeren start op hetzelfde uur op de parking van de kerk Heirbrug.

Je betaalt 5 euro voor 3 juni via BE787 450 736 732 86 met vermelding ‘Fietstocht Bioweek – Naam – Lokeren of Lochristi. Het is een samenwerking tussen ‘Bioslagerij Meert’ uit Lokeren – ’t Lang Leven en verder de GROS, de Fietsersbond, Velt-Reinaert en de gemeente Lochristi.

Pientere plantencombinaties

Kiezen voor een geschikte beplanting in je tuin of voor gezonde planten die minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen? In deze voordracht krijg je tips voor meer natuur en diversiteit in je tuin.

Op donderdagavond 12 juni om 19.30 uur gaat de voordracht door in de bib van Lochristi en ze kost 2.50 euro. Inschrijven via de balie van de bib, 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be

Het is een samenwerking tussen de gemeente, Vormingplus Gent en Velt vzw.

Meer informatie: www.bioweek.bewww.biogenietersgids.bewww.facebook.com/lekkerbio

Scroll naar boven