BK Cyclocross Oostende met Alicia Franck

Jean Marie
2 reactie(s)
Alicia Franck Marlux Napoleon Games

© Bennie Vanderpiete

Vandaag en morgen worden in Oostende de Belgische Kampioenschappen cyclocross gereden. Morgen zondag komt Alicia Franck aan de start bij de elite dames.

Haar overstap van het MTB naar de cross en de nieuwe ploeg gaven haar een sportieve boost. Door een verkeersongeval op 2 december werd de voorbereiding onderbroken en moest ze enkele weken herstellen van een kniekwetsuur.

Op 4 januari 2017 haalde ze voor de eerste keer een UCI-podium. Na Marianne Vos en Yara Kastelijn werd Alicia derde in Surhuisterveen in Friesland.

Morgen start ze bij de elite dames. Er zijn momenteel 20 ingeschrevenen en misschien zit een top 5 erin, al twijfelt ze wat door de gevolgen van het ongeval en de studies, die veel van haar tijd vragen.

Alicia Franck: “ Ik ben vooral blij dat ik zonder pijn aan de knie opnieuw kan crossen. De eerste crossen na mijn ongeval gingen alvast beter dan verwacht en dat is een opsteker. Ik hoop ook op het BK de stijgende lijn te kunnen voorttrekken, maar ik besef ook dat op een kampioenschap iedereen goed is en dat ik nog een paar weken langer ga nodig hebben om de conditie echt helemaal terug op punt te hebben. Omdat ik momenteel ook tegen een deadline aan moet werken voor een heel groot en belangrijk project voor school, is de voorbereiding en rust niet ideaal. Maar ik start zondag vol goede moed en motivatie en zal mijn vel duur verkopen.”