“Blijf-in-uw-kot-menu” voor kinderen en jongeren

Bennie
0 reactie(s)
Lochristi Blijf in uw kot menu

© Bennie Vanderpiete

Sinds gisterenavond kan je inschrijven voor het “Blijf-in-uw-kot-menu”. Een initiatief van de gemeente voor gezinnen met kleuters, lagere schoolkinderen, tieners en/of 16+ers.

“Blijf in uw kot”! Die duidelijke oproep van federaal minister Maggie De Block groeide uit tot dé leuze van dit coronatijdperk. En het kan leuk zijn, eens in uw kot  mogen blijven. Eens niet moeten gaan werken (of het van thuis uit mogen doen) of schoolvrij hebben. Maar al na korte tijd merkt men dat de verveling toeslaat. Zeker bij de kinderen en de jongeren.  

Daar wil de gemeente, met steun van alle gemeentelijke vrijetijdsdiensten (jeugd, bib, sport, cultuur, ouderen, lokaal dienstencentrum) iets aan doen. Sinds gisterenavond bieden ze voor onze jongsten een “Blijf-in-uw-kot-menu” aan.

En omdat smaken evolueren, is er een aangepaste menukaart voor 4 leeftijdscategorieën: voor kleuters, lagereschoolkinderen, tieners en 16+ers. Op het menu vind je een gevarieerd aanbod van mogelijke activiteiten, opgebouwd rond allerlei thema’s zoals spelen, sporten en bewegen, school, lezen & cultuur, warme acties en taakjes in huis. Die suggesties zijn dan nog eens mooi onderverdeeld in voorgerechten (het programma voor de voormiddag), hoofdgerechten (de tijdsbesteding voor ’s namiddags) en de desserts (de activiteiten voor ’s avonds). Bij dit menu - eigenlijk een dagschema dus - wordt ook de nodige toelichting meegestuurd. Een mooi initiatief dat - in coronatijden - een mooie leidraad kan zijn.

Indien je graag het dagelijkse “Blijf-in-uw-kot-menu” per e-mail ontvangt, kan je inschrijven via volgende link: https://forms.gle/GBfn7A4iVah73ofG7
Het volstaat om je mailadres op te geven en dan wordt elke avond een nieuw “Blijf-in-uw-kot-menu” doorgestuurd. Wie dit menu liever online bekijkt, kan elke dag vanaf 18.18 uur terecht op de facebook- pagina van de jeugddienst Lochristi. Daar ontdekt men dan het schema voor de dag nadien.

Een fijn initiatief dat erg welkom is, zeker omdat het einde van deze crisis nog niet in zicht is.